Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάνδρα: Οι διάλογοι μετά τη δολοφονία Γιαλιά - Φίλος του είδε την μαφιόζικη εκτέλεση

Μάνδρα: Οι διάλογοι μετά τη δολοφονία Γι...

Φίλος του βρισκόταν λίγα μέτρα πίσω σε άλλο όχημα και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην εκτέλεση του

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν γύρω από τη μαφιόζικη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Μάνδρα.

Ο Χρήστος Γιαλιάς το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε φύλαξη, ωστόσο, φίλος του  βρισκόταν λίγα μέτρα πίσω σε άλλο όχημα και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην εκτέλεση του.

Αρχικά οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δεν κατάλαβαν ότι μέσα στο φλεγόμενο όχημα βρίσκεται άνθρωπος κι ο φίλος του σε βίντεο ακούγεται να τους εξηγεί ότι βρίσκεται μέσα. 

 Οι διάλογοι και ο αυτόπτης μάρτυρας
 «Έχουμε πυροσβεστήρα, έχουμε κάτι; Έχει άτομο μέσα; Φέρε κάτι να σβήσουμε Έχουμε κανένα άλλο πυροσβεστήρα παιδιά, κανένα άλλο πυροσβεστήρα έχουμε; Δεν σβήνει Χρήστο. Πάντως, άτομο δεν βλέπουμε Δεν πρέπει να έχει άνθρωπο», ακούγονται να λένε οι πυροσβέστες σε βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Ο φίλος του Γιαλιά στο σημείο αυτό του απαντά: «Μαζί ήμασταν σου λέω, μπροστά ήταν ο Χρήστος και στα 100 μέτρα ήμουν εγώ. Εδώ είναι»

Στη συνέχεια οι πυροσβέστες προσπαθούν να τον συγκρατήσουν, εξηγώντας του ότι δεν μπορεί να τον σώσει. «Δεν μπορείς να κάνει κάτι Νίκο. Νίκο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, Νίκο».

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση
Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης φαίνεται να γάζωσε με καλάσνικοφ τον επιχειρηματία με τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς καθώς τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο.

Για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους κατέβηκαν από τη μηχανή και έριξαν το καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο του Γιαλιά και του έβαλαν φωτιά με συνέπεια να απανθρακωθεί.

Στη συνέχεια οι δολοφόνοι έγιναν «καπνός», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε καμένη μια μηχανή, στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Την υπόθεση έχουν αναλάβει αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και εξετάζουν αν συνδέεται η μηχανή με τη στυγερή δολοφονία.

Αναπάντητα ερωτήματα
Οι έρευνες της ΕΛΑΣ «τρέχουν», με τους αρμόδιους να έχουν επικεντρωθεί στις προσωπικές αλλά και επαγγελματικές διαφορές που είχε ο επιχειρηματίας, ο οποίος όπως έγινε γνωστό φοβόταν για τη ζωή του. 

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί ενώ το θύμα διέθετε προσωπική ασφάλεια, το βράδυ της Τετάρτης και δεν είχε κάποιον μαζί του -κάτι που φαίνεται μάλιστα πως οι δολοφόνοι γνώριζαν.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις