Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάνδρα: Το ερώτημα - «πονοκέφαλος» στις Αρχές - Πού εστιάζουν οι έρευνες

Μάνδρα: Το ερώτημα - «πονοκέφαλος» στις ...

18 κάλυκες στο σημείο

Φοβόταν για τη ζωή του ο Χρήστος Γιαλιάς, που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα το βράδυ της Τετάρτης.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ «τρέχουν», με τους αρμόδιους να έχουν επικεντρωθεί στις προσωπικές αλλά και επαγγελματικές διαφορές που είχε ο επιχειρηματίας.

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί ενώ το θύμα διέθετε προσωπική ασφάλεια, το βράδυ της Τετάρτης και δεν είχε κάποιον μαζί του -κάτι που φαίνεται μάλιστα πως οι δολοφόνοι γνώριζαν.

18 κάλυκες στο σημείο του φόνου
Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί για τα στοιχεία του εγκλήματος, καθώς αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ανησυχούν μήπως έχει χαθεί κάτι πολύτιμο, καθώς η Πυροσβεστική έχει ρίξει πολύ νερό για να κατασβήσει τη φωτιά.

Στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκαν 18 κάλυκες γύρω από το όχημα του 59χρονου, ενώ το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση
Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης φαίνεται να γάζωσε με καλάσνικοφ τον επιχειρηματία με τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς καθώς τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο.

Για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες κατέβηκαν από τη μηχανή και έριξαν το καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο του Γιαλιά και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Στη συνέχεια οι δολοφόνοι έγιναν «καπνός», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε καμένη μια μηχανή, στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Την υπόθεση έχουν αναλάβει αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και εξετάζουν αν συνδέεται η μηχανή με τη στυγερή δολοφονία.

 Ποινικό το παρελθόν του θύματος
Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στα Μέγαρα, όπου διέθετε κρεοπωλείο, ενώ είχε ασχοληθεί ενεργά και με τον χώρο του ποδοσφαίρου ως πρόεδρος των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων, ενώ τον Μάιο του 2018 είχαν δολοφονήσει με άγριο τρόπο και την 51χρονη πρώην σύζυγό του με δύο σφαίρες στη Μάνδρα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των αστυνομικών της ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης σκιαγράφησε το προφίλ του: «Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες... είχε ποινικό παρελθόν με πολλά, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα πράγματα... είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων ... είχε εργοστάσιο κρεάτων, διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρείες με φορτοεκφορτώσεις ... προσπαθούν να δουν αν είναι προσωπική διαφορά ή εκτέλεση της "νύχτας" ... το όπλο που το πέταξαν μέσα για να καεί, πιο πολύ παραπέμπει σε "νύχτα"».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι διέθετε εταιρείες που νοίκιαζαν εργαζόμενους, κάτι που φαινομενικά μπορεί να αναφέρεται σε επιχειρήσεις τις οποίες διευθύνει η κόρη του και παρέχουν υπηρεσίες εργασιών αποθήκης, με τεράστιο πελατολόγιο, εγκαταστάσεις και αριθμό εργαζόμενων.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις