Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βιώνουμε έναν από τους πιο άνομβρους χειμώνες της τελευταίας 25ετίας- Πόσες μέρες έχει να βρέξει

Πάτρα: Βιώνουμε έναν από τους πιο άνομβρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Από την Κυριακή θα υπάρξει μεταβολή με ισχυρές βροχοπτώσεις και με μικρή μείωση της θερμοκρασίας

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι ημέρες μέχρι και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα υπάρξει μεταβολή με ισχυρές βροχοπτώσεις και με μικρή μείωση της θερμοκρασίας.

Μιλώντας στο thebest.gr για τις καιρικές συνθήκες και για την μέχρι σήμερα πορεία τους, ο γεωλόγος – προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης εξηγεί: «Μετά από έναν θερμότερο από τα κλιματικά επίπεδα Δεκέμβριο, ακολούθησε ένας επίσης θερμότερος Ιανουάριος, με την ψυχρή περίοδο που επικράτησε το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα να μην καταφέρνει να αντιστρέψει την όλη εικόνα. Επίσης, τον φετινό χειμώνα μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί βροχόπτωση έως και 50-60% κάτω από τον κλιματικό μέσο όρο στην πόλη της Πάτρας, όπως και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αχαΐας. Με λίγα λόγια βιώνουμε έναν από τους πιο άνομβρους και πιο θερμούς χειμώνες της τελευταίας τουλάχιστον 25ετίας. Στις 16 Ιανουαρίου εκδηλώθηκε βροχή για τελευταία φορά στην Πάτρα και μέχρι την Κυριακή που θα ξαναβρέξει θα έχουν συμπληρωθεί αισίως 25 ολόκληρες ημέρες ανομβρίας. Διάστημα ανομβρίας που συναντάς φυσιολογικά κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Ελάχιστες είναι και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αχαΐας έως τώρα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα αποθέματα νερού στον υδροφόρο ορίζοντα».

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Στα της εξέλιξης του καιρού, τώρα, καλοκαιρία αναμένεται μέχρι και το Σάββατο, ενώ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή με ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις με τα χιόνια να περιορίζονται σε αρκετά μεγάλα υψόμετρα. Μέχρι την Τρίτη αναμένεται να διαρκέσει το κύμα κακοκαιρίας. Διάλειμμα την Τετάρτη, ενώ νέα μεταβολή από Πέμπτη-Σάββατο, κυρίως αυτή τη φορά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση, παρόλα αυτά θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα κλιματικά, τουλάχιστον έως και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά την Αχαΐα:

Καλοκαιρία έως και το Σάββατο με πολύ ήπιες καιρικές συνθήκες για την εποχή.

Μεταβολή του καιρού με κατά περιόδους ισχυρές βροχές από το μεσημέρι-απόγευμα της Κυριακής έως και την Τρίτη. Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέσα στην Δευτέρα.

Τα χιόνια περιορισμένα σε υψόμετρα άνω των 1700-1800 μέτρων στα ορεινά του νομού.

Βελτιωμένος ο καιρός για το υπόλοιπο της εβδομάδας (έως και το Σάββατο 17/2) με πιθανότητα παροδικών φαινομένων την Πέμπτη.

Ενδείξεις για νέα μεταβολή υπάρχουν για το διάστημα 18-20/2 με τον υδράργυρο, ωστόσο, να μην έχει διαθέσεις να κινηθεί πολύ προς τα κάτω τουλάχιστον έως και τις 21-22 του τρέχοντος μήνα.

Μέγιστες 16-18°C έως την Κυριακή, σταθεροποίησή τους γύρω στους 15°C έως και τις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Φυσιολογική ψύχρα για την εποχή τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα που παρέχεται από το Αμερικανικό Προγνωστικό Μοντέλο (GFS) για την πόλη της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις