Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βασιλιάς Κάρολος: Επιστρέφει εκτάκτως στη Βρετανία ο Χάρι μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Επιστρέφει εκτάκτως στ...

Ο Βρετανός μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο

Σύμφωνα με το BBC, στη Βρετανία επιστρέφει εκτάκτως ο πρίγκιπας Χάρι μετά την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ ότι, ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Βασιλιάς Κάρολος: Διαγνώστηκε με καρκίνο - Τι ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ

Έχοντας παραιτηθεί των βασιλικών του τίτλων ο Χάρι ζει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ με τη Μέγκαν Μαρκλ - γεγονός που τον έχει αποξενώσει από τη βασιλική οικογένεια. 

«Ο βασιλιάς παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του»
 Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας.  Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ, δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διευρυμένο προστάτη.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με το BBC ο μονάρχης θα αναβάλλει για την ώρα τις δημόσιες υποχρεώσεις του. Τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας αναμένεται να βοηθήσουν και να τον αναπληρώσουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Το παλάτι αναφέρει ότι, ο 75χρονος βασιλιάς επέστρεψε σήμερα (05/02) στο Λονδίνο από το Σάντριγχαμ όπου μένει συνήθως, προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής. Παρά την κατάσταση της υγείας του θα συνεχίσει να υπηρετεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των γραφειοκρατικών και ιδιωτικών του υποχρεώσεων. 

Την Κυριακή παραβρέθηκε στην εκκλησιαστική λειτουργία στο Σάντρινγχαμ, όπου χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους. Πριν από 10 περίπου ημέρες, υποβλήθηκε σε επέμβαση προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου. Ο ίδιος είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να ελέγχουν τακτικά τον προστάτη τους, είχε αναφέρει τότε το παλάτι. 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις