Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισόβια στον πατέρα που βίαζε την κόρη του από τα 7 της – Φρίκη από τις περιγραφές στο δικαστήριο

Ισόβια στον πατέρα που βίαζε την κόρη το...

Βαρύ το κατηγορητήριο

Ανατριχίλα και παγωμάρα σκόρπισαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι περιγραφές ενός κοριτσιού, σήμερα 13 ετών, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της από τον ίδιο της τον πατέρα.

Για πέντε ολόκληρα χρόνια και μέχρι τα 12 της χρόνια, η ανήλικη ζούσε τη φρίκη από τα χέρια τον πατέρα της στο σπίτι τους σε περιοχή της Αθήνας. Το κουβάρι της ζοφερής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2022 όταν η μητέρα της ανήλικης – η οποία δε γνώριζε τα όσα φρικτά συνέβαιναν στο ίδιο της το σπίτι – κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία.

 Το δικαστήριο που έγινε τότε επέβαλε στον τότε 40χρονο από το Μπαγκλαντές τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάσει ξανά το σπίτι όπου έμενε η οικογένειά του. Μόλις η ανήλικη έμαθε από τη μητέρα της, ότι ο πατέρας της δε θα επέστρεφε σπίτι, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τις αποτρόπαιες πράξεις του σε βάρος της.

Η εισαγγελική πρόταση του παραπεμπτικού βουλεύματος ήταν ενδεικτική για τον εφιάλτη που ζούσε η ανήλικη: «το κορίτσι έχοντας την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος πατέρας της δεν θα επέστρεφε στο σπίτι, κατόπιν της εκδοθείσας δικαστικής απόφασης και νιώθοντας πλέον ασφάλεια και σιγουριά, εκμυστηρεύθηκε στη μητέρα της ότι τη βίαζε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη περιέγραψε ότι ο πατέρας, εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας, που εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα, τις νύχτες, βίαζε το παιδί. Το κορίτσι έκλαιγε και υποστήριξε ότι τη βίαζε τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Βαρύ κατηγορητήριο
«Οι γενετήσιες πράξεις της ανήλικης κόρης του απεδείχθη ότι τελούνταν με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια από τον κατηγορούμενο ο οποίος μεριμνούσε κάθε φορά για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι ιδιαίτερα απαχθείς πράξεις του», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Της έδινε… συμβουλές
Ενδεικτικό της διαστροφής του 40χρονου πατέρα είναι το γεγονός ότι «συμβούλευε» το κοριτσάκι για το πώς θα κρύψει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Μετά από κάθε πράξη τους, της έλεγε να πλένεται για να μην υπάρχει πάνω της γενετικό του υλικό ενώ είχε σκεφτεί ακόμη και το ενδεχόμενο να μείνει έγκυος, λέγοντάς της να πει να πει ότι κάποιος από το σχολείο «την πείραξε» στην τουαλέτα και εκείνος τότε θα τη χτυπούσε και θα της φώναζε μπροστά στη μητέρα της.

Ο πατέρας αποδείχθηκε επιπλέον, ότι κατέγραφε τους βιασμούς της ανήλικης κόρης του στο κινητό του τηλέφωνο ενώ της έδειχνε και πορνογραφικά βίντεο γιατί όπως της έλεγε «έπρεπε και αυτή να μάθει να κάνει τέτοια πράγματα».

Στην απολογία του στην ανακρίτρια, όταν συνελήφθη, ο πατέρας υποστήριξε ότι οι βιασμοί γίνονταν όταν ήταν μεθυσμένος υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τη βίαζε τους τελευταίους τέσσερις μήνες και όχι από την ηλικία των 7 ετών.

«Ο κατηγορούμενος ευθαρσώς και ανερυθρίαστα ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ομολογεί ότι είχε 12 με 15 ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη κόρη του και ότι την φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

«Η Δικαιοσύνη απάντησε στη φρίκη»
Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη (31.01.2024) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την απόφαση του δικαστηρίου για τον πατέρα να είναι καταπέλτης, αφού του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή: ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια φυλάκιση.

O δικηγόρος της μητέρας του παιδιού, ποινικολόγος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, είπε: «Σε μια απίστευτη και φρικτή υπόθεση, η δικαιοσύνη απάντησε. Ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξη στον εγκληματία που βίαζε την ανήλικη κόρη του για χρόνια, απ’ όταν ήταν 7 χρονών, μέχρι τα 12, όταν και το κοριτσάκι κατάφερε να βρει τη δύναμη να μιλήσει στη μητέρα της. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για εμάς καθώς πρόκειται για μια ιστορία αδιανόητης κακοποίησης, σωματικής και ψυχικής. Πέρα από το ότι ο πατέρας βίαζε την κόρη του, την έβαζε να βλέπει πορνογραφικό υλικό, την βιντεοσκοπούσε γυμνή, την απειλούσε ότι αν πει κάτι σε κάποιον θα πάει και η ίδια στη φυλακή. Την καθοδηγούσε σε τέτοιο σημείο, που της είπε ότι αν ποτέ το κοριτσάκι έμενε έγκυος, να πει στη μητέρα της ότι είχε επαφές με κάποιο αγόρι από το σχολείο της, και ο πατέρας της στη συνέχεια θα την χτυπούσε μπροστά στη μητέρα της, ώστε να είναι πειστική η «σκηνή» μπροστά στη μητέρα. Κηρύχθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, και η ισόβια κάθειρξη του κατηγορουμένου πατέρα, είναι η ελάχιστη δικαίωση γι’ αυτό το παιδί, έπειτα από όσα έζησε».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις