Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πότε θα ζεσταθεί ο καιρός- Ο Φλεβάρης έρχεται με καλές διαθέσεις

Αχαΐα: Πότε θα ζεσταθεί ο καιρός- Ο Φλεβ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών

Η ψυχρή εισβολή «Αυγή» επηρέασε και επηρεάζει με χαμηλές θερμοκρασίες το σύνολο της χώρας.

 «Αυτό συμβαίνει γιατί οι κρύες αέριες μάζες εισέρχονται στην περιοχή μας από τα βορειοανατολικά. Έτσι, συναντώντας στην πορεία τους το «τείχος» της οροσειράς της Πίνδου, ουσιαστικά «μπλοκάρονται» και αδειάζουν από οποιαδήποτε περιεχόμενη υγρασία και αποδυναμώνονται» εξηγεί στο thebest.gr ο γεωλόγος-προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

Σε ό, τι αφορά, το νομό Αχαΐας, σημειώνει: «Η περιοχή βιώνει την χειμερινή αυτή μεταβολή με πτώση του υδραργύρου, ηλιοφάνεια και τοπικές χιονοπτώσεις μόνο στο ημιορεινό-ορεινό ανατολικό τμήμα του νομού με υποτυπώδεις χιονοστρώσεις των 5-6cm σε περιοχές, όπως η Ζαρούχλα, τα Καλάβρυτα και η Άνω Βλασία.  Συνέχιση του παραπάνω μοτίβου αναμένεται μέχρι και την Πέμπτη με τα όποια φαινόμενα να σταματούν πλήρως κατά την διάρκεια της Τετάρτης. Άνοδος του υδραργύρου θα σημειωθεί από την Παρασκευή 2/2 με τις μέγιστες να σταθεροποιούνται κοντά στις κλιματικές τιμές, τις ελάχιστες μεταξύ 5-10°C και την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί».

Τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών στην Αχαΐα

Τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ημιορεινά-ορεινά του νομού (ορεινή-ημιορεινή Ακράτα, ορεινή-ημιορεινή Αιγείρα, Καλάβρυτα) τις βραδινές ώρες απόψε Τρίτη. Παύση των όποιων φαινομένων τις μεταμεσονύκτιες ώρες προς την Τετάρτη.

Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη. Μέγιστες κοντά στους 10-11°C και ελάχιστες που θα πλησιάζουν το 0 ακόμη και σε προάστια της πόλης.

*Αρνητικές ελάχιστες αναμένονται σε πεδινά τμήματα της δυτικής Αχαΐας και σε ημιορεινές-ορεινές περιοχές του νομού.

Σταδιακή άνοδος του υδραργύρου από την Παρασκευή (μέγιστες περί τους 13-14°C) με το πρωϊνό κρύο, ωστόσο, να διατηρείται μέχρι και την Κυριακή κατά τόπους.

Ο Φεβρουάριος έρχεται με καλοκαιρία

Ο κ. Σερέτης, αναφέρει, ότι θα υπάρχει ηρεμία στο μέτωπο του καιρού για όλο σχεδόν το 1ο δεκαήμερο του Φλεβάρη. «Καλοκαιρία και σταθεροποίηση των μέγιστων τιμών του υδραργύρου στις προαναφερθείσες αναμένεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τουλάχιστον μέχρι και τις 8-9 Φεβρουαρίου. Υποψία αλλαγής του καιρού με βροχοπτώσεις διαφαίνεται το νωρίτερο με το πέρας του 1ου δεκαημέρου του ερχόμενου μήνα και τελευταίου για τον φετινό ημερολογιακό χειμώνα».

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα, που παρέχεται από το Αμερικανικό Προγνωστικό Μοντέλο (Global Forecasting System: GFS), αποτυπώνοντας σχηματικά όσα αναφέρθηκαν παραπάνω για τον καιρό στην πόλη της Πάτρας το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις