Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σφίγγουν τα λουριά για το παράνομο παρκάρισμα- Κλήσεις, «ξήλωμα» πινακίδων και γερανοί

Πάτρα: Σφίγγουν τα λουριά για το παράνομ...

Πιο αυστηρά μέτρα από σήμερα

Ανεπίλυτο μοιάζει το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της παράνομης στάθμευσης στην Πάτρα.

Διπλοσταθμεύσεις καμιά φορά και τριπλοσταθμεύσεις, αποκλεισμός εισόδων πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων, πάρκινγκ ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμους και πλατείες, συνθέτουν το καθημερινό σχεδόν σκηνικό στην Πάτρα.

Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται και κατάληψη θέσεων που προορίζονται για ΑμεΑ ενώ η κίνηση λεωφορείων καθώς και ατόμων με κινητικά προβλήματα γίνεται με δυσχέρεια.

Κι αυτό  γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο αν η ράμπα στο πεζοδρόμιο θα είναι ελεύθερη ή εκεί θα υπάρχει σταθμευμένο αυτοκίνητο, ούτε όμως ότι το λεωφορείο θα μπορεί να στρίψει λόγω μιας παράνομης στάθμευσης σε γωνία.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Τσαπικούνη  με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Θεόδωρο Τσάτσαρη τον Διοικητή της Τροχαίας Πατρών Χρήστο Ντεμίρη και τον αναπληρωτή διοικητή του Τμήματος Αμέσου Δράσεως . Ζητήθηκε  αποτελεσματικότητα και ένταση των ελέγχων και αναμένεται τα μέτρα να είναι πιο αυστηρά.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις διπλοσταθμεύσεις στο παρκάρισμα σε σημεία που εμποδίζουν την διέλευση των μέσων μαζικής μεταφοράς, στις εισόδους πεζοδρόμων και κοινοχρήστων χώρων αλλά και στις θέσεις ΑμεΑ που καταλαμβάνονται από οδηγούς που δεν προορίζονται για αυτούς.

Οι εντολές που δόθηκαν αφορούν τη μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις παραβάσεων και τη βεβαίωση κλήσεων, την αφαίρεση πινακίδων αλλά και την απομάκρυνση των οχημάτων με γερανό όταν παράνομα σταθμευμένα οχήματα εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις