Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Avgi- Αττική: Κλειστά σχολεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τηλεργασία - Όλα τα έκτακτα μέτρα - LIVE η πορεία της

Κακοκαιρία Avgi- Αττική: Κλειστά σχολεία...

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία Avgi, με βασικά χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες για το πέρασμα της κακοκαιρίας Avgi που αναμένεται να φέρει χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στην Στερεά Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού την Τρίτη θα σημειωθούν χιονοκαταιγίδες.

Κλειστά σχολεία στην Αττική
 Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής μετά τις νέες μετεωρολογικές προβλέψεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας Avgi τις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για τους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης (μόνο στην περιοχή της Ανθούσας), ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές
Μάλιστα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των σχολείων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία με αποφάσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είτε έχει ήδη αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας τους με αποφάσεις των οικείων Δήμων, λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Την ίδια ώρα, υπάρχει σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η οποία αφορά τους νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας καθώς και στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Μαραθώνος και Παλλήνης.

 

Τι ισχύει για το ντελίβερι
Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του αρμόδιου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει την υποχρέωση των εργοδοτών στις περιοχές που, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να πληγούν (ιδίως δε οι περιοχές Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Εύβοιας και Βοιωτίας), να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους και να μεριμνούν ώστε -με βάση την κείμενη νομοθεσία- να μη θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ιδίως δε όσους εξ αυτών απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εντωμεταξύ η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι με αποφάσεις της διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων διευθύνσεων Αστυνομίας, από τις 20.00 το βράδυ σήμερα έως τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού, από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

οχήματα οδικής βοήθειας
φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η παραπάνω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.
 Σημειώνεται ότι η Αστυνομία προχώρησε λόγω χιονόπτωσης στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Άγιο Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλείνει η Αθηνών-Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας
 Την ίδια ώρα σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, προχώρησε η αστυνομία.

Ειδικότερα, από τις 18:00 και έως την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης οδικής σήμανσης θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας ως εξής:

Από το 18ο χλμ. έως το 20ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
Από το 57ο χλμ. έως το 55,5ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 σήμερα τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις