Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

F-35: Τη Δευτέρα η επιστολή των ΗΠΑ στον Δένδια

F-35: Τη Δευτέρα η επιστολή των ΗΠΑ στον Δένδια

Η επιστολή θα φτάσει στο γραφείο του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια στις 29 Ιανουαρίου

Την Δευτέρα θα φτάσει στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες το L.O.A. («Letter of Acceptance») δηλαδή η απαντητική επιστολή για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμά των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Το αίτημα θα φτάσει στο γραφείο του Νίκου Δένδια στις 29 Ιανουαρίου μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

 Η συνέχεια θα είναι η εκκίνηση διαπραγματεύσεων μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας από τη μία πλευρά και του αμερικανικού JPO F-35 και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin από την άλλη.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν μετά τις εξελίξεις με τα F-16 στην Τουρκία και την ταυτόχρονη έγκριση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

-Την Δευτέρα θα κοινοποιηθεί στο γραφείο του ΥΕΘΑ το προσχέδιο (draft) της LOA, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο Κογκρέσσο και θα αναρτηθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην σχετική ιστοσελίδα (DSCA – Defense Security Cooperation Agency).

-Ακολουθεί ένα χρονικό παράθυρο 14 ημερών για την κατάθεση πιθανών ενστάσεων από μέλη των κοινοβουλευτικών σωμάτων των ΗΠΑ (σσ η διαδικασία θεωρείται τυπική καθώς κανένας βουλευτής ή Γερουσιαστής δεν έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα)

-Εφόσον δεν υποβληθεί ένσταση το σχέδιο της LOA θα οριστικοποιηθεί μετά την παρέλευση των 14 ημερών και θα αποτελέσει το τελικό έγγραφο.

ΠΗΓΗ OnAlert.gr
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις