Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ναυπάκτιοι της Πάτρας έκοψαν την πίτα τους! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Ναυπάκτιοι της Πάτρας έκοψαν την πίτα...

Στις 21 Ιανουαρίου

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Πάτραις Ναυπακτίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος», στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ της Πάτρας στις 21 Ιανουαρίου.

Παρά τον φόβο της γρίπης και του κορονοϊού, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Ο Σύνδεσμος Ναυπακτίων έχει ισχυρές ρίζες στην Πάτρα καθώς μετράει 132 χρόνια ζωής και παρουσίας στα πατραϊκά και ναυπακτιακά δρώμενα. Με την τριμηνιαία έκδοση της Εφημερίδας «Ναυπακτιακή Φωνή» που διευθύνει ο σμήναρχος ε.α. Ηλίας Δημητρόπουλος και με την οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων ο Σύνδεσμος Ναυπακτίων αποτελεί μια ισχυρή φωνή του πατριδοτοπικού κινήματος και ειδικά των Ναυπακτίων που αποτελούν μια πολυπληθή Κοινότητα στην πόλη των Πατρών.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας Πολύκαρπος Θεοφάνης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.

Τιμώντας την εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Χρήστος Παΐσιος και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (ΝΔ) κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Σιτίστας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία και τις αξίες που υπηρετεί ο Σύνδεσμος Ναυπακτίων, ενώ ο Αρχισυντάκτης της Ναυπακτιακής Φωνής κ. Ηλίας Δημητρόπουλος μίλησε για την πορεία της εφημερίδας και την μεγάλη απήχηση που έχει στους απανταχού Ναυπακτίους, χαρακτηρίζοντάς την βήμα προβολής της Ναυπακτίας.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών κόσμησε την εκδήλωση με δημοτικούς χορούς και τραγούδια.

Ο Σύνδεσμος, όπως κάθε χρόνο, βράβευσε προσωπικότητες που διακρίθηκαν στην κοινωνική και πνευματική ζωή. Εφέτος βραβεύτηκαν οι:

Καλαβρουζιώτης Γιάννης, Καθηγητής και Πρόεδρος του ΕΑΠ, για το εκπαιδευτικό του έργο και την ερευνητική του δραστηριότητα.

Κάππος Ανδρέας, Ανθυπαστυνόμος, για το ήθος και την κοινωνική του προσφορά.

Μεντζάς Μάρκος, Γυμνασιάρχης και  συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού «η δάφνη», για το πνευματικό και συγγραφικό του έργο.

Έπαινοι απονεμήθηκαν και στους εκ Ναυπακτίας καταγομένους μαθητές, που εισήχθησαν κατά το 2023 σε σχολές της Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως:

Σκούρα Ευαγγελία - 6η στο Τμήμα Οικονομικών Πανεπιστημίου Πατρών

Σπυρόπουλο Θωμά - Τμήμα Οικονομικών Πανεπιστημίου Πατρών

Πολύζου Αλίκη - Τμήμα Παιδαγωγικό και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών

Σπυροπούλου Αφροδίτη - Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Πανεπιστημίου Αιγαίου

Θεοφιλοπούλου Θεοδώρα - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ Αντωνόπουλος Τάκης, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Διονύσης Πλέσσας, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας κ.κ. Θωμάς Κοτρωνιάς και Νίκος Ραυτόπουλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ναυπακτίας κ. Μαρίνα Ρισβά-Πατακοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Κοτρωνιάς, ο Σμήναρχος (Ι) κ. Παναγιώτης Πιερράτος από την 116 Πτέρυγα Μάχης, ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΕΑΠ κ. Γιάννης Καλαβρουζιώτης, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών κ. Αλέξανδρος Χάιδας, ο Αντιπρόεδρος της ΟΣΥΝ κ. Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης, ο εκπρόσωπος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Αντωνόπουλος, ο πολιτευτής (ΠΑΣΟΚ) και πρώην Γραμματέας του Υπ. Δικαιοσύνης κ. Μαρίνος Σκανδάμης, η αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και πολιτευτής (ΝΔ) κ. Ευσταθία Γιαννιά, η πολιτευτής (ΠΑΣΟΚ) κ. Ολυμπία Λόη, ο Πτέραρχος και πρώην Βουλευτής κ. Παναγιώτης Νταβρής, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  Ναυπακτίας κ. Νικηφόρος Μακκός και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δάφνης Ναυπακτίας κ. Νίκος Σιτίστας.

Η επόμενη εκδήλωση του Συνδέσμου προγραμματίζεται για τις 10 Φεβρουαρίου. Στον Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπου Ζαρουχλεΐκων θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις