Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στη Νάξο: Μεγάλες διαστάσεις πήρε το μέτωπο

Φωτιά στη Νάξο: Μεγάλες διαστάσεις πήρε το μέτωπο

Στο σημείο επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ της Νάξου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις.

Στη φωτιά δεν γίνονται ρίψεις νερού, γιατί σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτό αφενός δεν θα βοηθούσε στην κατάσβεση τη στιγμή που η φωτιά καίει απόβαθιά μέσα στο ΧΥΤΑ και τα απορρίμματα και αφετέρου οι αναθυμιάσεις θα είναι πολύ περισσότερες.

 Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με αποτέλεσμα να σημάνει από την πρώτη στιγμή συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί έντονη δυσοσμία από τους καπνούς.

 Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά είναι σε ελεγχόμενο χώρο. Στο σημείο επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα και σκαφτικά μηχανήματα από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η ανησυχία των Αρχών

Η ανησυχία των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησηςπου βρίσκονται στο σημείο, είναι η πυρκαγιά να μην ξεφύγει από τα όρια του ΧΥΤΑ.

Για το λόγο αυτό, μετά από συνεννόηση του διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου και του έπαρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, στο σημείο έχουν γίνει ρίψεις χώματος που έχουν μεταφέρει (μέχρι στιγμής) πέντε φορτηγά. Οι ρίψεις χώματος γίνονται από την πλευρά που φυσάει ο άνεμος ώστε να εμποδίσουν την πυρκαγιά να βγει εκτός των ορίων του ΧΥΤΑ και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

 Επίσης ανησυχία προκαλεί το γεγονός των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά, για ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά κυρίως η επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει για τον ΧΥΤΑ Νάξου και κατά πόσο πλέον θα είναι λειτουργικός ή θα είναι δυνατόν να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ naxostimes.gr -  Cyclades24

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις