Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Με σχέδιο για το «καρναβάλι των μ...

Πάτρα: Με σχέδιο για το «καρναβάλι των μικρών» και στόχο την προσέλκυση οικογενειών- Τι προτείνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Και μόνο να γίνει μία αρχή φέτος, θα είναι πολύ σημαντικό», λένε οι επιχειρηματίες.

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Ένα μεγαλύτερο Καρναβάλι με έμφαση στο «καρναβάλι των μικρών» και με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας από οικογένειες προτείνει ο σύλλογος των επιχειρηματιών  της Πάτρας που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΚΕΑΝΑ έχει τονίσει ότι η εικόνα των επισκεπτών που έρχονται το τελευταίο Σάββατο του καρναβαλιού στην Πάτρα,  κινούνται σε υπαίθρια πάρτι και κοιμούνται έξω, δεν ωφελεί την πόλη και φυσικά τα καταστήματα εστίασης. Φέτος ο σύλλογος έχει βάλει στόχο να μπουν βάσεις προς μία άλλη κατεύθυνση και έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου για καταθέσει προτάσεις και να γίνει συζήτηση.  Μάλιστα μέσα στην εβδομάδα θα γίνει εκ νέου συνάντηση με την πρόεδρο, Ήρα Κουρή, αλλά και με ταξιδιωτικούς πράκτορες που μπορούν μέσα από ταξιδιωτικά πακέτα να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας από οικογένειες.

«Και μόνο να γίνει μία αρχή φέτος, θα είναι πολύ σημαντικό», λένε οι επιχειρηματίες.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο γενικός γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, «ως ΣΚΕΑΝΑ προτείναμε και πέρσι πράγματα  για τη σωστή λειτουργία του καρναβαλιού σε σχέση με την εστίαση όμως δεν εισακούστηκε κάτι. Δεν ερχόμαστε φέτος να επαναλάβουμε τις ίδιες προτάσεις με την ελπίδα ότι θα γίνουν πραγματικότητα. Προτείνουμε κάτι άλλο, σκεπτόμενοι ότι το καλό μας καρναβάλι είναι αυτό των μικρών που προηγείται των μεγάλων, είναι πιο ποιοτικό και μοναδικό.  Επικεντρωνόμαστε λοιπόν σε αυτό».

Όπως επισημαίνει, «δεν έχει τις παθογένειες που έχει το καρναβάλι των μεγάλων που γίνεται το τελευταίο τριήμερο. Δεν έχει νεαρούς που κοιμούνται στα παγκάκια, δεν έχει υπαίθρια πάρτι, δεν έχει ανθρώπους που πέφτουν στα σιντριβάνια, γενικότερα δεν έχει τα άσχημα, έχει μόνο τα καλά στοιχεία και βλέπουμε μία ευκαιρία σε αυτό. Λέγαμε εδώ και πολλά χρόνια να “μεγαλώσουμε” το καρναβάλι μας ένα με δύο τριήμερα ακόμα. Πλέον χρειάζεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αυτό πρέπει να πετύχουμε. Πρέπει να εμπλουτίσουμε με εκδηλώσεις το καρναβάλι των μικρών και να δώσουμε στους ανθρώπους που θα έρθουν τη δυνατότητα  να μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό. Είτε σχολεία από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είτε από όλη τη χώρα. Μπορεί η εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίσει το καρναβάλι της Πάτρας και να καταλάβει πώς μπορούν να συμμετέχει. Το τριήμερο των “μικρών” είναι ιδανική εκδρομή για τα παιδιά, ειδικά αν μπορούν να λάβουν μέρος και δεν είναι απλά θεατές».  

Όπως τονίζει ο κ. Ματθαιόπουλος, «λέμε λοιπόν ότι αν τα παιδιά από άλλα μέρη συμμετέχουν σε δικά μας γκρουπ ή έρθουν έχοντας έτοιμο το δικό τους γκρουπ, θα έχουμε πολλές οικογένειες που θα επισκεφθούν την πόλη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό καθώς πρόκειται για ανθρώπους με ποιότητα που αφήνουν και χρήματα.  Την Παρασκευή υπάρχουν ήδη εκδηλώσεις από το Δήμο. Αν και το Σάββατο γίνει μία συναυλία για παιδιά με κάποιον αγαπημένο τους καλλιτέχνη  ή μία πολύ μικρή παρέλαση των παιδιών  και όλο αυτό προβληθεί και με δυνάμεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα έχουμε υλικό για να φτιάξουμε ένα δεύτερο καρναβάλι μέσα στο καρναβάλι που θα είναι πιο ποιοτικό και προσοδοφόρο για τα καταστήματα.

Μία δική μας πρόταση, είναι το τελευταίο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα να κλείσουν λίγο αργότερα για να είναι πιο ζωντανή η πόλη και αν θέλει να ψωνίσει κάποιος επισκέπτης , να μπορεί να το κάνει και αυτό. Μπορούμε επίσης μαζί με ταξιδιωτικά γραφεία να φτιάξουμε εκδρομικά πακέτα για το καρναβάλι των μικρών. Μπορεί αυτό μέσα σε δύο χρόνια να αυξήσει την επισκεψιμότητα.

Έχουμε μεταφέρει την ιδέα μας στην πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή και έδειξε να κατανοεί ότι πρόκειται για μία καλή ιδέα. Μας ζητήθηκε να δούμε αν μπορούμε ως σύλλογος να διοργανώσουμε τη συναυλία και να βρούμε χορηγούς. Ο εμπορικός σύλλογος θα πρέπει να αποφασίσει αν τα καταστήματα θα διευρύνουν το ωράριο τους, έχουμε επαφή με καταλύματα και δημιουργείται ένα πακέτο έτσι το οποίο θα μπορούσε να προβάλει η Περιφέρεια. Εμπλέκονται λοιπόν όλοι. Θα μπορούσαμε να έχουμε στο κέντρο της πόλης 10.000- 11.000 άτομα. Κανείς δεν επιθυμεί επισκέπτες που έρχονται το τελευταίο Σάββατο με το ΚΤΕΛ, βγαίνουν στα μαγαζιά, κοιμούνται στο παγκάκι και το πρωί φεύγουν. Αυτή η μορφή τουρισμού δεν ωφελεί την πόλη, αντίθετα κάνει ζημιά. Από την άλλη η οικογένεια είναι αυτό που θέλουν οι τουριστικοί προορισμοί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr