Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο υπουργικό σήμερα ο γάμος των ομόφυλων

Στο υπουργικό σήμερα ο γάμος των ομόφυλων

Η αντίδραση της κυβέρνησης στις κινήσεις της Ιεραρχίας

Η αναμενόμενη άρνηση της Εκκλησίας να αποδεχθεί τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που επισφραγίστηκε χθες με τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, δεν εξέπληξε το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές, αφού διάβασαν προσεκτικά το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, επέλεξαν να κρατήσουν πολύ χαμηλά τους τόνους, σχολιάζοντας με μόλις επτά λέξεις: «Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας», έλεγαν, προσθέτοντας «κανένα σχόλιο».

Η λακωνική απάντηση των κυβερνητικών πηγών αποκαλύπτει τις προθέσεις ενόψει των επόμενων 15 ημερών που απομένουν έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει οι επόμενες ημέρες να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά, με την κοινή παραδοχή πως «η Εκκλησία έχει τις απόψεις της, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί».

Σε αυτή τη λογική, των ήπιων τόνων, θα κινηθεί και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με καθυστέρηση μιας ημέρας λόγω της γρίπης του πρωθυπουργού.

Παρά την αντίθετη άποψη της Εκκλησίας, στο Μαξίμου θέλουν το διάστημα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου να κυλήσει ήρεμα και… γρήγορα. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι έως τις 12 Φεβρουαρίου το επίμαχο νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί.

Η πεποίθηση άλλωστε που υπάρχει είναι πως μόλις το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ψηφιστεί, θα αρχίσει ήδη από την επομένη η επικοινωνιακή αποδρομή του θέματος, καθώς δεν θα υπάρχει άλλη συζήτηση να γίνει.

Ανεξάρτητα από τη θέση που εξέφρασε χθες η Ιερά Σύνοδος και ήταν αναμενόμενα αρνητική, στην κυβέρνηση υποβαθμίζουν το θέμα λέγοντας πως αφενός δεν απασχολεί ευρέως την κοινή γνώμη, αφετέρου είναι ένα ζήτημα που αφορά το οικογενειακό δίκαιο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις