Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Eρχεται το δανέζικο «The Crown» για τη βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Αννας Μαρίας

Eρχεται το δανέζικο «The Crown» για τη β...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Φανατική καπνίστρια, ζωγράφος και σκηνογράφος του Βασιλικού Μπαλέτου απαρνήθηκε το θρόνο ζωντανά στην tv

Οι παραγωγοί της δανέζικης πολιτικής σειράς «Borgen», που πραγματικά ευχαριστηθήκαμε στο Netflix, ανακοίνωσαν ιστορική σειρά για το παλάτι, μια εβδομάδα μετά την αναπάντεχη παραίτηση της βασίλισσας Μαργαρίτας (Μαργκρέτε) από το θρόνο.

Διάφορα δημοσιεύματα μιλούν ήδη για το δανέζικο «The Crown» έχοντας ξεσηκώσει το ενδιαφέρον, καθώς τα μέλη της εκεί βασιλικής οικογένειας έχουν τις δικές τους περιπέτειες. Το timing είναι βέβαια έξοχο καθώς η Μαργαρίτα, 52 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της άνοιξε το δρόμο για την ενθρόνιση του διαδόχου γιου της Φρέντερικ υπογράφοντας μια πρωτοφανή δήλωση παραίτησης ζωντανά στην τηλεόραση!  

 

Αποχωρώντας από  την αίθουσα  αναφώνησε «Ο Θεός να ευλογεί τον βασιλιά». Μιλάμε για την μόνη μονάρχη στη Δανία που αποχωρεί οικειοθελώς μέσα σε 900 χρόνια.

Το «Af Guds nåde» (Με τη χάρη του Θεού), όπως είναι ο πρώτος τίτλος της σειράς, προορίζεται για το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της Δανίας, TV2. Η δράση θα τοποθετηθεί στο παλάτι Amalienborg, επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην Κοπεγχάγη, ξεκινώντας  χρονικά από τη γέννηση της πριγκίπισσας τότε Μαργαρίτας στην κατεχόμενη από τους Ναζί Δανία.

Σύμφωνα με την παραγωγή,  θα αφηγηθεί τα γεγονότα από την οπτική των μελών της βασιλικής οικογένειας αλλά και των εργαζομένων στη βασιλική αυλή. Κυρίως όμως θα είναι η ιστορία «ενός κοριτσιού και της οικογένειάς του».΄Είναι στα σκαριά εδώ και ενάμιση χρόνο και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον επόμενο χρόνο.

Η εκτελεστική παραγωγός της σειράς, Meta Louise Foldager Sørensen, η οποία ήταν παραγωγός στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία του 2012 «A Royal Affair» με πρωταγωνίστρια την Αλίσια Βικάντερ, δήλωσε ότι η πρώην βασίλισσα «είναι κομμάτιτης ιστορίας όλων των Δανών». Όπως δήλωσε, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος στηρίζει ή όχι τον θεσμό της βασιλείας, «η Μαργαρίτα έχει τεράστια σημασία για εμάς ως λαό».

Η εκτελεστική παραγωγός της σειράς, Meta Louise Foldager Sørensen, η οποία ήταν παραγωγός στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία του 2012 «A Royal Affair» ( «Ο Έρωτας της Βασίλισσας») με πρωταγωνίστρια την Αλίσια Βικάντερ, δήλωσε ότι η πρώην βασίλισσα «είναι κομμάτιτης ιστορίας όλων των Δανών». Όπως δήλωσε, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος στηρίζει ή όχι τον θεσμό της βασιλείας, «η Μαργαρίτα έχει τεράστια σημασία για εμάς ως λαό».

Η Μαργαρίτα, η μακροβιότερη μονάρχης της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, δεν προοριζόταν για βασίλισσα όταν γεννήθηκε. Όταν ήταν 13 ετών, τροποποιήθηκε το σύνταγμα της Δανίας επιτρέποντας τη γυναικεία διαδοχή και έγινε βασίλισσα σε ηλικία 31 ετών, μετά τον θάνατο του πατέρα της.

 ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ROYAL 

Δεν θεωρείται μια συνηθισμένη royal, αλλά αντισυμβατική προσωπικότητα. Το ντύσιμό της είναι περισσότερο πρακτικό και καταπατάει το επίσημο dress code, επιμένει να καπνίζει, αρνείται τα κινητά και τους υπολογιστές, ζωγραφίζει, σχεδιάζει θεατρικά κοστούμια και συμμετέχει σε αρχαιολογικές ανασκαφές. Εικονογράφησε τις δανέζικες εκδόσεις του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έχει συνεργαστεί με το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας  στα κοστούμια. Το αναδρομικό βιντεάκι της παραίτησής της είχε υπόκρουση το τραγούδι της Σίντι Λόπερ, «Girls just wanna  have fun» και  αναρτήθηκε στη σελίδα του παλατιού στο Instagram.

Γεννήθηκε το 1940 στην Κοπενχάγη, η μικρότερη κατά τέσσερα αδελφή της Αννα Μαρία, παντρεύτηκε τον τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View