Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Γιατί η πλατεία Γεωργίου «καταπίνει» τις...

Γιατί η πλατεία Γεωργίου «καταπίνει» τις τελετές έναρξης; Ζητείται επιτέλους έμπνευση, πρόταση, ανατροπή

Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ηρθε η στιγμή να αλλάξει η συνταγή και αυτό γιατί ο κόσμος θέλει και κατεβαίνει να γιορτάσει

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Παραδοσιακά, την επομένη της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού ακολουθεί γκρίνια.

Περισσεύουν τα επικριτικά σχόλια σε συντροφιές, σε media, στο διαδίκτυο κλπ. Το ζήτημα είναι πως η πλατεία Γεωργίου συνεχίζει να «καταπίνει» όσα διαδραματίζονται στο πατάρι- σύμφωνα με εκείνους που τα παρακολουθούν βέβαια… καθώς έφηβοι και νέοι προφανώς εστιάζουν στο υπαίθριο μαζικό συναπάντημα. Και μόνο.

 Με δεδομένες τις καλές προθέσεις των δημοτικών αρχών, καθώς όλοι θέλουμε τα καρναβαλικά events να σαγηνεύουν και να εκπροσωπούν ένα θεσμό με αισθητικό και δημιουργικό status, αναρωτιόμαστε γιατί ακολουθείται η ίδια, πανομοιότυπη συνταγή. Αυτό το «δρώμενο» που συνδέει χαιρετισμούς, με σκετσάκια, μουσικά live, χορό και ατάκες παρουσιαστών, το οποίο σχεδόν πάντα αποτυγχάνει να αρέσει.  Δείχνει «μικρό» και βαρετό για να εστιάσει κανείς πάνω του.

Η ουσία δεν είναι εάν περιλαμβάνει κομματικό μανιφέστο ή μια φωνή είναι λιγότερο ή περισσότερο εύηχη. Αν δε γίνεται αντιληπτό πως η εξιστόρηση περί «Θησαυρού» δεν αντέχεται τέτοια βραδιά (και άλλωστε πόσους αφορά). Λείπει η έμπνευση, η διάθεση, η πρόταση. Το να έρθουν τα «πάνω κάτω», μια δραστική αλλαγή σελίδας δηλαδή.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι το project θα πρέπει να μελετηθεί ως event σε μεγάλο, ανοιχτό στάδιο. Να έχει εκτόπισμα. Εφόσον αδυνατείς να έχεις guest star με δημοτικότητα, δυναμική και «αμπαλάζ» διεθνούς υπερπαραγωγής που θα συνταράξει τα πλήθη και θα ενσωματωθεί στο θεσμό, μπορείς να επενδύσεις στα δικά σου μεγάλα χαρτιά. Γιατί να έχεις στο πλάι ή πίσω σου το έμβλημα του Δημοτικού Θεάτρου; Γιατί να μην εμφανίσεις το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου; Αυτά δεν είναι τα εμβλήματα της μοναδικότητας της μεγαλύτερης γιορτής της πόλης; Ποιος μαγνητίζεται πλέον από ένα stage χαμηλών πτήσεων και μια ατμόσφαιρα με γνωρίσματα λαικού πανηγυριού;

Μήπως τα custom made φωτεινά εφέ ολόγυρα του κύκλου της πλατείας με δυνατή, εκσυγχρονισμένη nightlife μουσική και το ζωντανό καρτ ποστάλ στον «Απόλλωνα» με τον «Βασιλιά» φάτσα- κάρτα είναι αρκετά, χωρίς πολλά πολλά; (Κι εδώ σε θυμόμαστε Στάθη Χρυσικόπουλε). Με κάποιες φιγούρες, ντυμένες με εκπληκτικές πρωτότυπες στολές και υπερμεγέθη αξεσουάρ να λάμπουν πάνω τους σε χοροθεατρικό parade style; Τύπου tableau vivant; Να υπάρξει συμετοχικό dress code για τον κόσμο ίσως; Οι αποκριάτικες πομπές που αγαπαμε άπαντες δεν έχουν πολυλογία... μόνο μασκαράτα και κέφι. Εκτός κι αν…  έρθει ο Δημήτρης Παπαιωάννου ή ο Harry Styles να χορέψουν με την Κοκό. Τότε πάμε πάσο.

Ειδήσεις Τώρα

Αντέχετε; Από 10/2 το σοκαριστικό «Σαλό» του Παζολίνι δια χειρός Αρη Μπινιάρη στη Λυρική

To μαργαριταρένιο κολιέ αλλιώς: Θα γίνει της...πέρλας από άνοιξη, μεγάλο must στα catwalks

Hotel 1, Place Vendôme με τη σφραγίδα Chopard: Πιο... Παρίσι δεν γίνεται!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr