Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με τα τραπεζοκαθίσματα που «πνίγουν» τους πεζόδρομους- Τι λέει ο ΣΚΕΑΝΑ για το θέμα που ανέδειξε το thebest

Πάτρα: Τι γίνεται με τα τραπεζοκαθίσματα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Μεμονωμένες αυθαιρεσίες που δεν είναι αποδεκτές»

Όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες της εστίασης στην Πάτρα απασχολούν οι κραυγαλέες περιπτώσεις χρήσης των κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα.

Το πρόβλημα που ανέδειξε το thebest.gr εντοπίζεται κατά βάση στους πεζόδρομους με τα τραπεζοκαθίσματα να επεκτείνονται και τις τέντες να κατεβαίνουν. Ο ΣΚΕΑΝΑ κάνει λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, για αυθαιρεσίες που δεν είναι αποδεκτές σε κανένα επίπεδο και για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του ΣΚΕΝΑ, Τάσος Γιατράς, «η συζήτηση για την εικόνα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα, με αρκετούς να συμμετέχουν σε αυτή χωρίς να έχουν την απαραίτητη γνώση του θέματος και φυσικά ακόμα περισσότερους να γίνονται μάρτυρες αυθαιρεσιών από μεμονωμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Αυτού του τύπου οι αυθαιρεσίες δεν είναι αποδεκτές σε κανένα επίπεδο ενώ γίνεται αντιληπτό πως πλήττονται οικονομικά και όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αφού προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο τρόπος αδειοδότησης δίνει κάθε φορά αυτό το οποίο είναι το ζητούμενο: ευνομία , ευταξία, ελεύθερη προσβασιμότητα . Όλα τα προβλήματα που καθημερινά διαπιστώνουμε και ως πολίτες και ως επαγγελματίες είναι από την υπέρβαση αυτών των ορίων. Όχι την μικρή, αμελητέα που προκύπτει από την καθημερινή χρήση αλλά την προκλητική και αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου χώρου».

Όπως τονίζει ο κ. Γιατράς, «σε όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τον νόμο που έφτασαν μέχρι και στην οριστική απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων, ενώ πριν είχαν καταλογιστεί και βαρύτατα πρόστιμα. Ο ΣΚΕΑΝΑ, τόσο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπου συναντήθηκε με όλους τους υποψήφιους παραθέτοντας τις απόψεις του όσο και στο προηγούμενο διάστημα της διαβούλευσης για την κανονιστική, με υπεύθυνο τρόπο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο πλαίσιο που προκρίνει το τρίπτυχο: ευνομία, ευταξία, ελεύθερη προσβασιμότητα με σεβασμό στους πολίτες και τα ΑΜΕΑ. Δυστυχώς η πόλη έχει μια αναχρονιστική κανονιστική για δεκαετίες που χρειάζεται αλλαγή. Η εικόνα της πόλης είναι ευθύνη όλων μας, φυσικά και των ιδιοκτητών εστίασης που πρέπει να ακολουθήσουν με συνέπεια τα επιτρεπόμενα όρια κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις