Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Greek Mafia: Τα όπλα των δολοφόνων που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου-ΒΙΝΤΕΟ

Greek Mafia: Τα όπλα των δολοφόνων που ε...

Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα στους συλληφθέντες

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο από τα όπλα που χρησιμοποιήσουν οι εκτελεστές των συμβολαίων θανάτου για την Greek Mafia.

Υπενθυμίζει πως για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άντρες, μέλη της Greek Mafia, 39 και 21 ετών, ενώ, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ακόμα πέντε μελών, δύο εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε φυλακές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου.

 Όπως σημειώθηκε από την Αστυνομία η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.α.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα χθες το απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, στην περιοχή του Ασπροπύργου και στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία συνελήφθησαν τα δύο μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας ακόμα ημεδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2 γεμιστήρες και 230 πακέτα καπνικών προϊόντων.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-3 πιστόλια,
-1 περίστροφο,
-πλήθος γεμιστήρων,
-πλήθος κινητών τηλεφώνων και
-σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται.

Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα στους συλληφθέντες
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia.

Συνολικά η ποινική δίωξη στρέφεται σε βάρος επτά κατηγορουμένων που έχουν ταυτοποιηθεί αλλά και κατά αγνώστων δραστών, που φέρονται να εκτελούσαν συμβόλαια της Greek Mafia.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη αφορά τις κατηγορίες :
-Εγκληματική οργάνωση
-Ανθρωποκτονία με πρόθεση τετελεσμένη και σε απόπειρα
-Συνέργεια στην ανθρωποκτονία
-Ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα
-Διακεκριμένη οπλοφορία
-Διακεκριμένη κλοπή
-Εμπρησμός τετελεσμένος και σε απόπειρα
-Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού
-Έκρηξη

Επιπλέον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα:
-Οπλοφορία
-Πλαστογραφία με χρήση
-Παράνομη οπλοκατοχή
-Διακεκριμένη φθορά
-Λαθρεμπορία
-Παράνομη κατακράτηση
-Οπλοχρησία

Οι δυο από τους τρεις κατηγορούμενους φέρονται να εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου μελών της Greek Mafia. Η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας , τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για απόπειρες δολοφονίας στην Κατερίνη και κατά δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Ο τρίτος κατηγορούμενος βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του. Οι τρεις κατηγορούμενοι θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις