Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Με αγιασμό και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας η έναρξη της νέας περιόδου των Φιλολογικών Βραδινών

Πάτρα: Με αγιασμό και κοπή της Πρωτοχρον...

Της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς - Η εκδήλωση έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2024

Όπως είχε αναγγελθεί την περασμένη Δευτέρα 15/1 το βράδυ έγινε και επίσημα η έναρξη των Φιλολογικών βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, για το νέο έτος.

Τα Φιλολογικά Βραδινά φιλοξενούνται στη φιλόξενη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» στην οδό Κορίνθου 241 στην Πάτρα.

Η εκδήλωση άρχισε με την τέλεση αγιασμού εκ μέρους του αιδεσιμολογιωτάτου, τακτικού μέλους της Εταιρείας, π. Ευαγγέλου Πριγκιπάκη, ο οποίος μετά την τέλεση του αγιασμού, ευλόγησε κι έκοψε συμβολικά την βασιλόπιτα.

Ακολούθως ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης, έκοψε την Βασιλόπιτα στα κομμάτια της οποίας   είχε τοποθετηθεί ένα φλουρί που  αντιστοιχούσε με ένα δώρο - πακέτο βιβλία το σύνολο  των εκδόσεων  της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», προσφορά  της.

Ο κ. Μαργαρίτης ευχαρίστησε την Διοίκηση της Στέγης Γραμμάτων τόσο για την προσφορά των βιβλίων εκδόσεων της, όσο και την τοπική βιομηχανία Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής και Παγωτών «ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ» η οποία προσέφερε την γευστικότατη πίτα.

Τέλος ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός αν και πολλά σύννεφα σκεπάζουν τον ορίζοντα της  γης μας τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στην Ουκρανία αλλά και στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως είπε.

Ακολούθως μοιράστηκαν τα κομμάτια της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και έγιναν οι ανταλλαγές ευχών μεταξύ των μελών και των φίλων της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο τυχερός της βραδιάς.

Να σημειωθεί πως το πακέτο με τα βιβλία βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της εταιρείας εν αναμονή της εμφανίσεως του τυχερού.

προγραμματισμένη για εκείνη τη μέρα ομιλία του Αλέξη Γκλαβά με την ευκαιρία της ετήσιας μετάστασης στην αιωνιότητα του  Έλληνα Μουσικολόγου και Βυζαντινολόγου, Μάρκου Φ. Δραγούμη αναβλήθηκε λόγω παρόδου του χρόνου για ευθετότερο χρόνο.

Παρ’ όλα αυτά αναφέρει η ανακοίνωση, και εν όψει του ετήσιου μνημόσυνου του εκλιπόντος Μάρκου Δραγούμη που σημειωτέον απεβίωσε στην Αθήνα  την 19η Ιανουαρίου 2023 σε ηλικία των 89 ετών, έκανε μια συνοπτική αναφορά στη ζωή και το έργο του, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης.

Η όλη εκδήλωση έληξε με την ανακοίνωση της αμέσως επόμενης ομιλίας-διάλεξης του τακτικού μέλους και μέλους της διοίκησης της Εταιρείας, συγγραφέα, ιστορικού ερευνητή Ηλία Δημητρόπουλου, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. θα αναπτύξει το θέμα του: «Νικόλαος Κασομούλης, Μακεδόνας Αγωνιστής και Ιστοριογράφος του 1821».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture