Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με το «Small Things Like These» ανοίγει η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ του Βερολίνου

Με το «Small Things Like These» ανοίγει ...

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο 47χρονος Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι - Cillian Murphy που το 2023 ήταν η χρονιά του χάρη στην ερμηνεία του στο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν

Το 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα ανοίξει τις πύλες του με το ιστορικό δράμα «Small Things Like These», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο 47χρονος Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι (Cillian Murphy) που το 2023 ήταν πράγματι η χρονιά του χάρη στην ερμηνεία του στο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν.

Σε σκηνοθεσία Τιμ Μίλαντς - Tim Mielants και σενάριο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Έντα Γουόλς (Enda Walsh), η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κλερ Κίγκαν (Claire Keegan), η ταινία «Small Things Like These» «αποκαλύπτει αλήθειες για τα «Πλυντήρια της Μαγδαληνής» στην Ιρλανδία, τα Άσυλα της Ντροπής που λειτουργούσαν από το 18ο αιώνα έως το 1996 από καθολικές καλόγριες και στέγαζαν «εκπεσούσες γυναίκες»» σύμφωνα με τη σύνοψη.

Σημειώνεται ότι η περσινή υποψήφια για Όσκαρ ταινία «The Quiet Girl» ήταν βασισμένη στη βραβευμένη νουβέλα «Foster» που κυκλοφόρησε η συγγραφέας το 2010.

Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν οι Αϊλίν Γουόλς (Eileen Walsh), Μισέλ Φέρλι (Michelle Fairley) και η Έμιλι Γουάτσον (Emily Watson).

H 74η Berlinale θα λάβει χώρα από τις 15 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2024.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture