Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Νοσοκομείο Ρίου: «Χάνουμε τον προαστιακό για 10 λεπτά»- Σε απελπισία 100 περίπου εργαζόμενοι

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου στις 06:50 σ...

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου στις 06:50 στη στάση του προαστιακού στον Καστελόκαμπο, περιμένοντας το λεωφορείο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο για να ξεκινήσουν τη βάρδια τους

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το πρόβλημα με το λεωφορείο που κάνει ανταπόκριση

Σε απελπισία βρίσκονται περίπου 100  εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  που στο τέλος της βάρδιάς τους, για 10 λεπτά χάνουν το λεωφορείο που μεταφέρει τους επιβάτες στην στάση του Προαστιακού.

Προκειμένου να φτάσουν εκεί θα πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο για λεωφορείο ή να πάρουν ταξί πράγμα που αυξάνει τα έξοδα μετακίνησή τους.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η νοσηλεύτρια Σίσσυ Κωνσταντακοπούλου, «μετά τον τελευταίο εκτροχιασμό που σημειώθηκε στο ύψος της Γούναρη, υπήρχαν αρκετές καθυστερήσεις και δεν έμπαιναν και αρκετά λεωφορεία από το αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να μεταφέρεται ο κόσμος (φοιτητές και εργαζόμενοι) στο Ρίο,  στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο. Εκτός από τα προβλήματα που υπάρχουν στις γραμμές, οι καθυστερήσεις γίνονταν και γιατί τα λεωφορεία δεν έρχονται στην ώρα τους.

Στις 16 Δεκεμβρίου μπήκαν καινούργια δρομολόγια ξαφνικά, χωρίς όμως να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος του νοσοκομείου στις αλλαγές των βαρδιών. Το τρένο φεύγει στις 3. Το λεωφορείο από την άλλη ξεκινά από το νοσοκομείο 14:40, περνά από το Πανεπιστήμιο και 14:50  αφήνει τον κόσμο είτε έχει έρθει το τρένο είτε όχι. Όμως καμία βάρδια του νοσοκομείου δεν τελειώνει «παρά 20». Οι βάρδιες είναι 8ωρες και δεν γίνεται να φεύγουμε 20 λεπτά νωρίτερα προκειμένου να προλαβαίνουμε μέσο συγκοινωνίας. Θα πρέπει, αν χάσουμε τον προαστιακό, να πάρουμε λεωφορείο ή ταξί. Έτσι δίνουμε 25 ευρώ για την κάρτα του τρένου και 80 ευρώ χρειάζονται για να πάρεις λεωφορείο ή ταξί. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να βρίσκουν άλλους τρόπους.

Ζητάμε να γίνει αναπροσαρμογή σε 3 βασικά δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι αλλαγές των βαρδιών του νοσοκομείου. Αντί να φεύγουν «παρά 20» τα λεωφορεία, να φεύγουν  «παρά τέταρτο» από το χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου, να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο και «παρά 10» να γυρίζουν να παίρνουν τον κόσμο του νοσοκομείου που μπορεί να είναι «παρά 10» στη στάση, εάν καταφέρει να φύγει από τη δουλειά του 10 λεπτά νωρίτερα. Έτσι στις 3 που φεύγει το τρένο θα έχουμε προλάβει να πάμε για να το πάρουμε.

Το σωματείο αρχικά πριν τις γιορτές που προέκυψε αυτό, απευθύνθηκε στην Hellenic train και πήρε αρνητική απάντηση σχετικά την αλλαγή δρομολογίων του τρένου. Εμείς δεν ζητάμε αυτό, ζητάμε μία δεκάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του λεωφορείου που μας πηγαίνει στη στάση του προαστιακού και να ξεκινά από το Πανεπιστήμιο για να προλαβαίνουμε να κατεβαίνουμε από το νοσοκομείο. Η πρωτοβουλία για αυτό το αίτημα είναι ανθρώπων που συναντιόμαστε στις στάσεις και τρέχουμε να προλάβουμε μέσα σε βροχή και κρύο για μία απόκλιση 10 λεπτών.  Νιώθουμε αδικημένοι. Έχουμε σταθεί σε τόσο κόσμο, σώζουμε ζωές και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις βάρδιές μας. Δεν είναι εύκολο να χρειάζεσαι 150 ευρώ επειδή δεν έχεις τρόπο να φτάσεις εγκαίρως στον προαστιακό. Είμαστε πάνω πό 100 άτομα που αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα και για 10 λεπτά διαφορά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις