Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αποσωληνώθηκε ο φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

Πάτρα: Αποσωληνώθηκε ο φοιτητής που προσ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ανέκτησε τις αισθήσεις του

Να  επαναφέρουν από την καταστολή  τον φοιτητή που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, κατάφεραν σήμερα οι γιατροί.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και είχε διαδωληνωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών σήμερα αποσωληνώθηκε και ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Όπως έγραψε χθες το thebest.gr, βήμα βήμα τηρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών το πρωτόκολλο που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις, μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε.

Ο ίδιος αισθάνθηκε τα πρώτα συμπτώματα την περασμένη Τετάρτη και πήγε στο νοσοκομείο. Καθώς την προηγούμενη μέρα είχε παρακολουθήσει εργαστήριο υπήρξε κινητοποίηση έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συμφοιτητές του και να λάβουν χημειοπροφύλαξη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η Ελένη Αλμπάνη που χειρίστηκε το θέμα ως αρμόδια αντιπρύτανης, «ο φοιτητής προσήλθε στο νοσοκομείο αισθανόμενος αδιαθεσία, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του και διασωληνώθηκε. Διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα. Ειδοποιηθήκαμε άμεσα από το νοσοκομείο όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Δηλώθηκε το κρούσμα ενώ το Πανεπιστήμιο κινητοποιήθηκε άμεσα καθώς έχει πρωτόκολλα γι’ αυτές τις περιπτώσεις τα οποία φυσικά ακολουθήθηκαν. Κλήθηκαν αμέσως οι στενές επαφές του φοιτητή που ήταν τα παιδιά που παρακολούθησαν μαζί του κάποιο εργαστήριο την προηγούμενη μέρα της εισαγωγής του στο Πανεπιστήμιο. Ήταν μαζί του 15 παιδιά. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος μεταδίδεται μέσω της αναπνευστική οδό και γι’ αυτό το πρωτόκολλο λέει όσα παιδιά κάθονταν δίπλα του, μπροστά του και πίσω του, ωστόσο ακολούθησαν αγωγή όλο τα παιδιά, πρόκειται για ένα χάπι που λαμβάνεται άπαξ.

Ήταν μαζί μας γιατρός δημόσιας υγείας και εργασίας κι έδωσαν οδηγίες. Συνταγογραφήθηκε χημειοπροφύλαξη και προληπτικά παιδιά πήραν τα φάρμακα. Απολυμάνθηκαν οι χώροι των εργαστηρίων και οι κοινόχρηστοι. Ενημερώθηκε και ολόκληρο έτος στην περίπτωση που ο φοιτητής είχε  παρακολουθήσει και κάποιο θεωρητικό μάθημα έτσι ώστε να ενημερώσουν σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποιο σύμπτωμα.  Ευτυχώς δεν υπήρξε ενημέρωση από παιδί ότι εμφάνισε κάποιο σύμπτωμα.

Οι φοιτητής μπήκε στο Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα ενώ το εργαστήριο που παρακολούθησε ήταν την Τρίτη, με το άνοιγμα του Πανεπιστημίου μετά τις γιορτές. Οι φοιτητές δεν ανησύχησαν καθώς από την αρχή είχαν πλήρη ενημέρωση και πήραν αμέσως θεραπεία, καλύφθηκαν άμεσα με τα φάρμακά τους, λύθηκαν οι απορίες τους και ήμασταν σε επικοινωνία μαζί τους. Επικοινωνώ με την μονάδα και  με την οικογένεια του φοιτητή καθημερινά, ενημερωνόμαστε για τη πορεία της υγείας του που είναι σταθερή, ευχόμαστε να ανταπεξέλθει». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις