Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Πόσοι μαθητές απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω ιώσεων

Δυτική Ελλάδα: Πόσοι μαθητές απουσιάζουν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιοι ιοί επικρατούν  

Μικρό είναι το ποσοστό των μαθητών στη Δυτική Ελλάδα που απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω ιώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας πρόκειται για ένα 4-5% των μαθητών.

«Η διασπορά αναπνευστικών λοιμώξεων εντός του σχολικού περιβάλλοντος είναι μικρή πράγμα που σημαίνει ότι τηρούνται τα μέτρα. Αυτή η έξαρση ιώσεων που παρατηρείται γενικότερα δεν έχει αγγίξει τόσο τα σχολεία. Το προηγούμενο διάστημα επικρατούσε ο εντεροϊός «κοξάκι». Τώρα επικρατεί η γρίπη,  το RSV και διάφορες ιώσεις, αδενοϊοί κ.λπ. που είναι κοινοί στην κοινότητα των παιδιών. Υπάρχει ένα ελεγχόμενο φορτίο προς τα νοσοκομεία. Υπάρχει μία πίεση που ήταν πιο έντονη το προηγούμενο διάστημα, και τώρα αποκλιμακώνεται» αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Αντιπεριφεριάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου

Όπως τονίζει, «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία διαδικασία έγκυρης διάγνωσης. Πρέπει να υπάρχει σωστή διάγνωση για να μπορεί ο γιατρός να χαράξει τη θεραπευτική αγωγή. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι πρέπει να αρχίσουν να επισκέπτονται τον παιδίατρο πάλι. Υπάρχει μία πρακτική που παρέμεινε από τη πανδημία, ότι μπορούμε να επικοινωνούμε με τον παιδίατρο από απόσταση. Ειδικά ένα παιδί με συμπτώματα που επιμένουν πρέπει να το απομακρύνουμε πρώτα από τη σχολική κοινότητα και να το πηγαίνουμε άμεσα στο γιατρό.  Αυτή την περίοδο οι παιδίατροι βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες διαγνώσεις λόγω αυτού του μείγματος που υπάρχει».

Όπως επισημαίνει, «σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έγινε μία επικαιροποίηση για τις οδηγίες που υπάρχουν πλέον γιατί έχουμε μία έξαρση ενός μείγματος αναπνευστικών λοιμώξεων. Θέλαμε να ενημερώσουμε ποιες είναι οι ισχύουσες οδηγίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ευαλωτότητα του πληθυσμού σε αυτές τις λοιμώξεις λόγω της αποστασιοποίησης της χρήσης μάσκας κ.λπ.  Θα πρέπει λοιπόν να διατηρούμε καλές πρακτικές στη διατροφή μας, να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Και ο ύπνος πρέπει να είναι σωστός. Ειδικά στα παιδιά θα πρέπει να ενισχύεται με αυτούς τους τρόπους το αμυντικό σύστημα».  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις