Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ο Θ. Κανελλόπουλος ζητά η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλάβει δράση για ένα Μουσείο «Μπάμπη Γκολέ» στη Πάτρα

Ο Θ. Κανελλόπουλος ζητά η ιδιωτική πρωτο...

Στις 11 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Πατρινού ρεμπέτη

Στις 11 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το 2015 που έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές. Ο σπουδαίος αυτός τραγουδιστής του ρεμπέτικου-λαϊκού τραγουδιού που ήταν αυτοδίδακτος μουσικός, είχε γεννηθεί στις 5 Νοεμβρίου 1947, στα Ταμπάχανα της Πάτρας και από πιτσιρικάς έμαθε να κιθάρα και ούτι & από την ηλικία των 12 και μπουζούκι.

Ο Θεόδωρος Καννελόπουλος, Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, πολύτεκνος και μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πάτρα» με κείμενο του στα Μέσα ενημέρωσης εκφράζει την ανάγκη ενός Μουσείου «Μπάμπη Γκολέ» από ιδιώτες στη Πάτρα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει: “όταν άλλοι Δήμοι τιμούν γνωστούς καλλιτέχνες, που γεννήθηκαν και έκαναν γνωστό το τόπο τους στην Ελλάδα, η Πάτρα θέλει να «κρύψει» αυτό τον «πνευματικό πλούτο».

Όταν π.χ. ο Δήμος Τρικάλων ή και ο Δήμος Σύρου, δημιουργούν το Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη ή Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, η Πάτρα αντίστοιχα δεν τιμά τον αείμνηστο Μπάμπη Γκολέ.

Άραγε γιατί;

Μήπως το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να ζητήσει από τον Δήμο να της παραχωρηθούν τα μουσικά όργανα και τα προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη, τα οποία «σαπίζουν» σε κάποια αποθήκη του Δήμου Πατρέων, για να εκτεθούν σε κάποιο Μουσειακό Χώρο της Πάτρας;

Μήπως θα πρέπει η ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλάβει δράση, για την δημιουργία ενός Μουσείου αφιερωμένο στον Μπάμπη Γκολέ, μια και η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας στην Πάτρα, αδιαφορεί και ψεύδεται από το 2020;».  

*Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου τον Ιούνιο του 2020, είχε εγκριθεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων η πρόταση αποδοχής της δωρεάς 51 μουσικών οργάνων και άλλων προσωπικών αντικειμένων του Μπάμπη Γκολέ, από την αδελφή του Θεώνη Γκολέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture