Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αδιανόητα υψηλά ενοίκια στο κέντρο, στέλνουν τους εμπόρους στην περιφέρεια- Από 6.000 έως 15.000 ευρώ

Πάτρα: Αδιανόητα υψηλά ενοίκια στο κέντρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

«Πετάει» η Μαιζώνος, πέφτει συνεχώς η εμπορική αξία της Γούναρη, δημιουργούνται εμπορικές πιάτσες και στις γύρω περιοχές

Αντιμέτωποι και με τα αδιανόητα υψηλά ενοίκια, έρχονται οι έμποροι του κέντρου της Πάτρας.

Σε οδούς όπως η Μαιζώνος και η Κορίνθου, τα μισθώματα είναι απρόσιτα «για ένα κατάστημα στις δυο κεντρικές οδούς του ιστορικού κέντρου, από την οδό Κολοκοτρώνη μέχρι και την πλ. Γεωργίου, τα ενοίκια ξεκινούν από 6.000 έως 10.000 ευρώ το μήνα» επισημαίνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.

Ένας από τους λόγους, που τα ενοίκια έχουν πάρει την ανηφόρα στη οδό Μαιζώνος είναι οι πολυεθνικές «η συγκεκριμένη οδός λόγω των πολυκαταστημάτων είναι η πλέον ακριβή. Με αυτές τις τιμές των ενοικίων, εμείς τα τοπικά καταστήματα δεν μπορούμε ανταπεξέλθουμε και αναγκαζόμαστε να απομακρυνθούμε από την καρδιά του εμπορικού κέντρου ή πάμε σε κάποιους κάθετους δρόμους, λιγότερο εμπορικούς. Χαρακτηριστικά, στην Μαιζώνος, υπάρχει ανοίκιαστο μαγαζί 120τ.μ. που η τιμή που δίδεται είναι 15.000 ευρώ το μήνα».   

Επίσης, η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων τόσο στην οδό Έλληνος Στρατώτου και στην οδό Ακρωτηρίου, οφείλεται στα υψηλά ενοίκια στους δρόμους του ιστορικού κέντρου καθώς «τα μισθώματα του κέντρου, δημιούργησαν εμπορικές πιάτσες και στις γύρω περιοχές. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα πάντα, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του».

Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, είναι και αυτός, ένας από τους δρόμους με εξαιρετικά υψηλά ενοίκια. «Ο πεζόδρομος δεν ήταν παραδοσιακά εμπορικός δρόμος ωστόσο από την ώρα που μετατράπηκε σε δρόμο των καφέ και των μπαρ, τα ενοίκια διπλασιάστηκαν δηλαδή από 1.000 ευρώ το μήνα ένα μαγαζί έχει φτάσει τις 2.000 ευρώ ή ακόμα και 3.000 ευρώ».

Σε ό, τι αφορά, το φαινόμενο της λεωφόρου Γούναρη, που ενώ παλιότερα έσφυζε από ζωή και πλέον είναι ο δρόμος με τα περισσότερα ανοίκιαστα καταστήματα, ο κ. Ζαφειρόπουλος, εξηγεί ότι «η Γούναρη είναι πραγματικά το κάτι άλλο, που μέσα σε όλα όσα την βαραίνουν με τα υψηλά ενοίκια, είναι και το εξαιρετικά δύσκολο παρκάρισμα. Επίσης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε κατακλυστεί από καταστήματα αμφιβόλου ποιότητας με πολύ χαμηλές τιμές, δηλαδή δεύτερης κατηγορίας επιχειρήσεις και η εμπορικότητα του δρόμου έπεσε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις