Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ηλικωμένους που δεν εμβολιάστηκαν- ΒΙΝΤΕΟ

Κορωνοϊός: Διαγράφονται τα πρόστιμα στου...

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ αλλά και της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασίας Κοτανίδου, ενημερώνουν για τη διασπορά.

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και σημείωσε πως «η εποχή της αντιπαράθεσης έχει τελειώσει». «Όσοι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα ήταν σχεδόν καθ ολοκληρίαν ανεμβολίαστοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγγειλε την πραγματοποίηση καμπάνιας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ανακοίνωσε δε πως κατατίθεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ηλικιωμένους , οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν μέσα στην πανδημία.

«Τείνουμε κλάδο ελαίας», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας. Δεν θα μετράμε δόσεις, όπως κάναμε την εποχή της πανδημίας. Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει. Τα στοιχεία εμβολιασμού δεν έχουν πάει τόσο χαλιά όσο είπαν κάποιοι αλλά φιλοδοξούμε να πάει ακόμα καλύτερα», είπε μεταξύ άλλων.

 Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός.

Η covid 19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε, ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους, είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

«Τα δεδομένα όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες του κορονοϊού δεν είναι ανησυχητικά», εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που καταγράφεται η πορεία της COVID-19 πλέον, τονίζοντας ότι παρά την αύξηση των τελευταίων ημερών στις εισαγωγές και στους θανάτους, μειώθηκαν οι διασωληνώσεις ενώ τα δεδομένα είναι σαφώς μειωμένα από την αντίστοιχη περίοδο του 2022-23.

«Η σύστασή μας είναι στους υγειονομικούς χώρους, ο κόσμος να φοράει μάσκα», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις