Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

"Φτάσαμε": Ο Ζερόμ Καλουτά πήγε στην Ηλεία, μάζεψε ελιές και άρμεξε πρόβατα

φωτο glomex.com

φωτο glomex.com

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης εξερεύνησε τη μοναδική φύση και τους ξεχωριστούς ανθρώπους της περιοχής μέσα από το διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ

«Φτάσαμε» είπε ο Ζερόμ Καλούτα με το που πάτησε το πόδι του στην Ηλεία και η εξερεύνηση για τον ίδιο και το συνεργείο της ΕΡΤ1 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης εξερεύνησε τη μοναδική φύση και τους ξεχωριστούς ανθρώπους της περιοχής μέσα από το διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Στο κέντρο του νομού Ηλείας, ο Ζερόμ έφτασε στη Σμίλα, ένα χωριό με θέα στην κοιλάδα της Ολυμπίας, όπου μάζεψε λαχανικά και έμαθε τα μυστικά της αυθεντικής τοπικής κουζίνας.

Η κάμερα της εκπομπής τον απαθανάτισε στο Γούμερο να συμμετέχει στις καθημερινές δουλειές των κατοίκων: να μαζεύει ελιές, να προσπαθεί να αρμέξει τα πρόβατα σε μια παραδοσιακή στάνη αλλά και να απολαμβάνει τους ήχους του κλαρίνου σε μια υπέροχη τοποθεσία.

Η εξερεύνηση τον οδήγησε στο μοναδικό θαύμα της φύσης, στο πολύχρωμο δάσος της Φολόης, αλλά και στο χωριό Μηλιές ή αλλιώς χωριό των βαρελάδων. Εκεί ο Ζερόμ συμμετείχε στην κατασκευή ενός βαρελιού με τον παραδοσιακό τρόπο, εξάσκησε τις γνώσεις του στους τοπικούς ιδιωματισμούς και παρέδωσε μαθήματα της μητρικής του γλώσσας, Σουαχίλι, στους ντόπιους.

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στην πλατφόρμα Ertflix

πηγή ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight