Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Η μεταγραφή που δίχασε τους Βάσκους

Η μεταγραφή που δίχασε τους Βάσκους

Η ιστορία του Γιοσέμπα Ετσεμπερία

Το καλοκαίρι του 2009 ο Γιοσέμπα Ετσεμπερία ανακοίνωσε πως η επόμενη σεζόν θα ήταν η τελευταία της καριέρας του.

Ήταν μόλις 32 ετών αλλά οι τραυματισμοί είχαν επηρεάσει αισθητά την απόδοση του και τον είχαν μετατρέψει σε αναπληρωματικό. Στην ίδια ανακοίνωση υπήρχε μια διευκρίνιση που έκανε όλη τη διαφορά: Ο τελευταίος χρόνος της καριέρας του δεν θα περιλάμβανε μισθό!
"Είμαι στην Αθλέτικ για 15 χρόνια, που είναι σαν μια ολόκληρη ζωή" δήλωσε ο Βάσκος επιθετικός, "στην τελευταία μου χρονιά σαν επαγγελματίας θέλω να παίξω χωρίς να πληρώνομαι. Αυτό είναι απλά το ευχαριστώ για τη συμπεριφορά της ομάδας προς εμένα όλα αυτά τα χρόνια και για την αγάπη που έλαβα από τόσους πολλούς ανθρώπους". Το ελάχιστο ποσό που απαιτούσε, σύμφωνα με τους κανόνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δοθεί στον παίκτη (εκείνη την εποχή ήταν 105.000 ευρώ) κατατέθηκε συμβολικά από τον ίδιο στο ταμείο του ιδρύματος του συλλόγου.
Μερικούς μήνες αργότερα έλεγε και επίσημα αντίο στο κοινό του Σαν Μαμές βγαίνοντας αλλαγή σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Μετά από περισσότερα από 500 παιχνίδια και 100 γκολ με τη φανέλα της Αθλέτικ ο αρχηγός της κρεμούσε τα παπούτσια του ως ένας τοπικός θρύλος που απέδειξε σε αρκετές περιπτώσεις την αφοσίωση του στον σύλλογο, απορρίπτοντας ακόμα και προτάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται όμως αρκετοί είναι ότι ο Ετσεμπερία δεν πέρασε όλη την καριέρα του στο Μπιλμπάο και ότι η μετακίνηση του εκεί είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη Χώρα των Βάσκων.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports