Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανασχηματισμός: Τα «αγκάθια» που οδήγησαν στην έξοδο Οικονόμου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ανασχηματισμός: Τα «αγκάθια» που οδήγησα...

Η δυσαρέσκεια

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατούσε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με καταλύτη τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού στου Ρέντη.

Τα «αγκάθια» που οδήγησαν στην αλλαγή ηγεσίας, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αντικαθιστά τον Γιάννη Οικονόμου, είναι πολλά.

Όσα οδήγησαν στην απομάκρυνση Οικονόμου
Όλα ξεκίνησαν με την επίθεση των Κροατών το καλοκαίρι, σε βάρος φιλάθλων της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν και τότε όλοι είχαν «καλύψει» τον κ. Οικονόμου, λέγοντας πως μόλις είχε αναλάβει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η εικόνα του άρχισε να «γκριζάρει».

Αμέσως μετά, ήρθε η απόφαση για τα ΜΑΤ στις θύρες των οργανωμένων, κάτι που δεν έλυσε προβλήματα αλλά αντιθέτως προέκυψαν πολλά προβλήματα στα γήπεδα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Των παραπάνω ακολούθησαν περιστατικά με πυροβολισμούς από αστυνομικούς, με χαρακτηριστικό τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Μετά, υπάρχει το ζήτημα της επιστροφής της τρομοκρατίας, με χαρακτηριστική τη βόμβα που τοποθετήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ. Εδώ σημειώνεται πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο μόνος που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωση των μεγαλύτερων τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα.

Έπειτα, υπήρξαν πολλά περιστατικά με ληστείες και δολοφονίες, με το τελευταίο περιστατικό στο Γκάζι όπου πυροβολήθηκαν τρία άτομα.

Παράλληλα, υπήρχαν παράπονα για την ελλιπή λειτουργία της εμφανής αστυνόμευσης, καθώς όλοι ρωτούσαν «πού είναι οι ομάδες ΔΙΑΣ, πού είναι η Άμεση Δράση».

Όλα αυτά τα έκανε χειρότερα το περιστατικό με τη φωτοβολίδα στου Ρέντη, όπου αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Αλλαγές ενόψει των κρίσεων στην ΕΛΑΣ
 Υπογραμμίζεται πως αυτές οι αλλαγές δεν είναι τυχαίες, καθώς ο Ιανουάριος είναι μήνας των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τον μήνα που αναμένονται αλλαγές στην ηγεσία.

 Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναμένονται οι μεγαλύτερες αλλαγές που έχουμε δει ποτέ -και δομικές και σε πρόσωπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις