Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προστασία του Πολίτη: Τρεις υπουργοί σε έξι μήνες

Προστασία του Πολίτη: Τρεις υπουργοί σε έξι μήνες

Μία ακόμη αντικατάσταση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε για πέμπτη φορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την απογευματινή ανακοίνωση του μίνι ανασχηματισμού από τον Παύλο Μαρινάκη, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που συνδέεται με το συγκεκριμένο υπουργείο στον ανασχηματισμό της Τετάρτης.

Ο υπουργός από την Ημαθία είναι ο τρίτος άνθρωπος που αναλαμβάνει επικεφαλής του συγκεκριμένου υπουργείου, από την στιγμή που ορκίστηκε η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μέσα σε διάστημα δηλαδή, μόλις έξι μηνών!

Ο Νότης Μηταράκης υπήρξε η αρχική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο υπουργείο, όμως οδηγήθηκε σε παραίτηση ένα μήνα μετά, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Είχαν προηγηθεί η αποκάλυψη πως εν μέσω σφοδρών πυρκαγιών που έπλητταν την χώρα, ο κ. Μηταράκης απολάμβανε τις διακοπές του σε απομακρυσμένο νησί.

Τον Νότη Μηταράκη διαδέχθηκε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου υπήρξε ο υπουργός επί θητείας του οποίου, Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν όλη την χώρα και έφτασαν έως την Νέα Φιλαδέλφεια, προκαλώντας τα επεισόδια στα οποία έχασε την ζωή του ο Μιχάλης Κατσούρης. Η απελευθέρωση μετά από μήνες του συνόλου των Κροατών χούλιγκαν που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση ενίσχυσε την αίσθηση του φιάσκου γύρω από την υπόθεση.

Επίσης, στους πέντε μήνες της θητείας του κ. Οικονόμου, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, ο 31χρονος αστυνομικός στα οπαδικά επεισόδια στον Ρέντη και ο 28χρονος της ομάδας ΔΙΑΣ που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

 Όπως φαίνεται, τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα εγκληματικότητας και το αίσθημα ανασφάλειας που διαρκώς εντείνεται για τους πολίτες, έπαιξαν τον ρόλο τους στην απόφαση του πρωθυπουργού να αντικαταστήσει τον Γιάννη Οικονόμου, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, αφού όπως όλα δείχνουν η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν και αυτή που έφερε τον μίνι ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις