Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Ο τελευταίος των μοϊκανών της Γουίμπλεντον: Ο Ντιν Λιούινγκτον είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Ο τελευταίος των μοϊκανών της Γουίμπλεντ...

Η Boxing Day του 2023 είδε τον Ντιν Λιούινγκτον να γράφει ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο, φτάνοντας τις 771 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με μία μόνο ομάδα

Το όνομά του πιθανότατα ξενίζει στους περισσότερους. Λογικό, καθώς ο Ντιν Λιούινγκτον έχει περάσει όλη του την καριέρα μεταξύ Championship και League Two.

Ποτέ στην Premier League, ποτέ στη National.
Μετά τη φετινή Boxing Day όμως, ο 39χρονος πλέον αμυντικός, βλέπει το όνομά του γραμμένο με χρυσά γράμματα στα κατάστιχα του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν όσον αφορά σε συμμετοχές πρωταθλήματος με μία ομάδα.
Βλέπετε, έφτασε τα 771 ματς με τη φανέλα της ΜΚ Ντονς! Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1980, όταν ο Τζον Τρόλοπ είχε κλείσει την 20ετή καριέρα του στη Σουίντον μετά από 770 αγώνες στη Β' και στη Γ΄κατηγορία.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον στην περίπτωση του Λιούινγκτον, είναι ότι αποτελεί άλλοτε παίκτη της ιστορικής Γουίμπλεντον, η οποία διαλύθηκε το 2004 μετά από 115 χρόνια και μεταφέρθηκε στο Μίλτον Κέινς, αλλάζοντας το όνομά της σε ΜΚ Ντονς.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports