Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Τσάντλερ, η Barbie, ο Παπακαλιάτης και όχι μόνο- Το καλλιτεχνικό στερέωμα τροφοδότησε συζητήσεις, διαμόρφωσε τάσεις και έκανε ανατροπές

Ο Τσάντλερ, η Barbie, ο Παπακαλιάτης και...

Ηταν μια προσωποκεντρική χρονιά στη διεθνή showbiz το 2023.

Ηταν μια προσωποκεντρική χρονιά στη διεθνή showbiz το 2023.

Σε ηχηρές απώλειες και επιδραστικές καλλιτεχνικές παραγωγές. Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι, στα 54 χρόνια του «άγγιξε» όλη την υφήλιο.

Με αφετηρία την ιστορική κωμική σειρά «Friends» της αμερικάνικης tv, το έμφυτα αστείο, ανασφαλές κι ευγενικό ταλέντο από τον Καναδά, εξελίχθηκε σε super star ενσαρκώνοντας αφοπλιστικά τον looser της διπλανής πόρτας. Δυστυχώς, η αδιάκοπη μάχη του «Τσάντλερ» με τις εξαρτήσεις, του στέρησε τη ζωή τροφοδοτώντας αμέτρητα δημοσιεύματα. «Goodbye Friend», έλεγε το αποχαιρετιστήριο εξώφυλλο του περιοδικού People επισημαίνοντας πως φώλιασε στις καρδιές μας. Ενας ηθοποιός που ήταν τελικά η ψυχή του διάσημου σήριαλ. Αγαπήθηκε όχι μόνο τη δεκαετία που παιζόταν σφραγίζοντας τα nineties, αλλά προσέλκυε ακόμα και τους νεαρούς θεατές του σήμερα…

Μέσα στη χρονιά «χάσαμε» επίσης τη θρυλική «βασίλισσα της ροκ» Τίνα Τέρνερ, τη μαγική φωνή της απόκοσμης Σινεντ Ο Κόνορ και τους διαχρονικά ερωτεύσιμους stars Ράιαν Ο Νιλ και Ράκελ Γουέλς. Τόνι Μπένετ και Τότο Κοτούνιο είπαν το «αντίο» όχι μόνο ως τραγουδιστές αλλά και ως συνώνυμα ολόκληρης κουλτουρας λαών. Μαζί τους έφυγε και ο πατρινός γόης ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, μια μοναδική περίπτωση Ελληνα καλλιτέχνη που σταδιοδρόμησε στην Τσινετσιτά και το Χόλιγουντ, έχοντας συνεργαστεί κυριολεκτικά με την ελίτ.

Η απονομή των Oscars 2023 ανέδειξε την πρώτη ασιάτισσα στο θρόνο του α γυναικείου ρόλου: Η 60χρονη Μαλαισιανή Μισέλ Γιο πανηγύρισε το βραβείο ντυμένη σαν Dior αγγελάκι βροντοφωνάζοντας «μην αφήσετε κανέναν να σας θεωρεί ξεπερασμένη» ενώ τους επόμενους μήνες ντύθηκε νύφη και χρίστηκε κορυφαίο style icon. Με το δικό της τρόπο κατέρριψε τα στερεότυπα  της ώριμης ηλικίας και των φυλετικών διακρίσεων. Η Πάμελα Αντερσον, κυκλοφορώντας πλέον τελείως αμακιγιάριστη, λάνσαρε ένα νέο beauty trend κόντρα στην ταμπέλα του παρελθόντος της.

Τί άλλο ξεχώρισε; Μα το φαινόμενο Barbie! Εισπράξεις αστρονομικές σε παγκόσμια κλίμακα και  καταιγιστική ροζ εισβολή στη μόδα και στο life style. Η Mάργκο Ρόμπι ως ζωντανή κούκλα με φεμινιστικές ανησυχίες  θάμπωσε στο κόκκινο χαλί και παρέσυρε τα κοριτσάκια να ντυθούν σε bold pink στα σινεμά.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο εγχώριο τηλεοπτικό στερέωμα έκανε την πιο πολυσυζητημένη επιστροφή με τη σειρά «Maestro» η  οποία τρέλανε κόσμο και εισέβαλε δυναμικά και καμαρωτά στο παντοδύναμο Netflix. Mέσα από αυτή, μας ξανασυστήθηκαν Χαρούλα Αλεξίου και Μαρία Καβογιάννη σε απίθανες ερμηνευτικές φόρμες, υποκλιθήκαμε στους Παξούς και στο τραγούδι «Τυχερό αστέρι».  Τέλος, ο Γιώργος Λάνθιμος με την Εμμα Στόουν στην αλλόκοτη και εξωφρενική κωμωδία φαντασίας «Poor Things» υπερίσχυσαν στη βενετσιάνικη Μόστρα, με τις αποθεωτικές κριτικές να τους στέλνουν κατευθείαν στα Oscars του 2024.

Ειδήσεις Τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View