Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Τύμπανα πολέμου» στα σύνορα με τον Λίβανο - Απότομη όξυνση με τη Χεζμπολάχ

«Τύμπανα πολέμου» στα σύνορα με τον Λίβα...

Το Ισραήλ προειδοποιεί για νέο πόλεμο μετά τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ που ήταν οι περισσότερες από τις 7 Οκτωβρίου

Οξύνεται απότομα το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, με τα εκατέρωθεν πυρά να συνεχίζονται.

Τα τελευταία μηνύματα που φτάνουν από το πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης Νετανιάχου προειδοποιούν για έναρξη πολέμου στα σύνορα με τον Λίβανο σε περίπτωση περαιτέρω ανάφλεξης.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Ισραηλινού αξιωματούχου και μέλους του συμβουλίου, Μπένι Γκαντς, περί απάντησης σε περίπτωση που οι άνδρες της Χεζμπολάχ δεν σταματήσουν τις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

«Ο χρόνος που απέμεινε για μία διπλωματική λύση έληξε» πρόσθεσε δε.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο Ερζί Χαλέβι, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, κάλεσε τα στρατεύματα της χώρας του να είναι σε θέση ετοιμότητας για επέκταση των μαχών στον βορρά.

«Βασικό μας μέλημα η επανοικοδόμηση της ασφάλειας για τους κατοίκους του βορρά. Θα πάρει χρόνο» υπογράμμισε ο Χαλέβι.

Πριν από ένα 24ωρο η Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το Reuters, εξαπέλυσε τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου.

Την ίδια στιγμή, κορυφώνεται η διεθνής ανησυχία για τρομακτική επέκταση του πολέμου από τη Γάζα και στη γύρω περιοχή.

Από το Ισραήλ διαμηνύουν, πάντως, ότι η κατάσταση στα σύνορα με τον Λίβανο πρέπει να αλλάξει, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Νετανιάχου τόνισε ότι θα μετατρέψει Βηρυτό και νότιο Λίβανο σε Γάζα αν η Χεζμπολάχ ξεκινήσει πόλεμο.

Τα τελευταία χτυπήματα του ισραηλινού στρατού κατά της Χεζμπολάχ

Οι IDF πραγματοποίησαν «εκτεταμένες» επιδρομές στο Ayta ash Shab και Ramyeh του νότιου Λιβάνου, καθώς και σε άλλες περιοχές, εν μέσω επιθέσεων της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα με το Ισραήλ.


Οι IDF λένε ότι τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πυροβολικό στόχευσαν υποδομές της Χεζμπολάχ που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

Ένα άλλο στρατιωτικό συγκρότημα της Χεζμπολάχ χτυπήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη ως απάντηση σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα, λένε οι IDF.

Ακόμη οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ προσθέτουν ότι χτυπήθηκαν τόσο ένας πυρήνας της Χεζμπολάχ που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους όσο και ένας άλλος πυρήνας σε κτίριο που χρησιμοποιείται για την εκτόξευση βλημάτων κατά Ισραηλινών. Σημειώνεται πως μέχρι το τελευταίο 24ωρο η Χεζμπολάχ εκτόξευσε εναντίον του Ισραήλ 50 ρουκέτες και πυραύλους καθώς και δύο drones.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις