Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ έπληξε με αντιαρματικό πύραυλο ελληνορθόδοξη εκκλησία

Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ έπληξε με αντιαρματι...

Της Αγίας Μαρίας στο Ικρίτ

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αντιαρματικός πύραυλος της Χεζμπολάχ έπληξε την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο Ικρίτ, στο βόρειο Ισραήλ.

 «Η επίθεση δεν είναι μόνο μια ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και μια παραβίαση της ελευθερίας της λατρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ισραηλινός στρατός σε δήλωση που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter.

 

«Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στην περιοχή Iqrit στο βόρειο Ισραήλ με αντιαρματική ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο. Τραυματίστηκε ένας άνθρωπος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

«Αυτή η επίθεση δεν αποτελεί μόνο ξεκάθαρη παραβίαση του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο στρατός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στα social media – και δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους από ανεξάρτητες πηγές – το Ισραήλ ανταπέδωσε αμέσως την επίθεση της Χεζμπολάχ στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, μόλις μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις