Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γερμανία: Εδώ και 9 χρόνια, ούτε ένα όχημα δεν έχει περάσει από τον τεράστιο αυτοκινητόδρομο - «φάντασμα»

Γερμανία: Εδώ και 9 χρόνια, ούτε ένα όχη...

Έπεσε «θύμα» της τοπικής εξόρυξης άνθρακα στο υπαίθριο ορυχείο Χάμπαχ

Περίπου 9 χρόνια έχει να περάσει όχημα από τον τεράστιο αυτοκινητόδρομο - «φάντασμα» ή «στοιχειωμένο δρόμο» της Γερμανίας, κοντά στο Kέρπεν στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

 Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα 24rhein.de, ο δρόμος Α4 υλοποιήθηκε το 2014. Το τμήμα του κοντά στο Κέρπεν μήκους 17,6 χιλιομέτρων, έπεσε «θύμα» της τοπικής εξόρυξης άνθρακα στο υπαίθριο ορυχείο Χάμπαχ, σύμφωνα με το γερμανικό μέσο. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, λοιπόν, το σημείο μεταξύ του κόμβου Ντούρεν και του κόμβου Κέρπεν του αυτοκινητοδρόμου χρειάστηκε, τελικά, να μεταφερθεί, παρότι, η μετεγκατάστασή του, είχε ήδη προγραμματιστεί από τη δεκαετία του 1990.

 Στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, εκεί όπου κάποτε χιλιάδες ήταν καθημερινά τα αυτοκίνητα που κινούνταν προς την Κολωνία και το Άαχεν, κανείς δεν οδηγεί πια καθώς, από τότε που η διαδρομή μεταφέρθηκε, ο Α4, στην περιοχή Ρήνου - Ερφτ έγινε ένας «αυτοκινητόδρομος - φάντασμα».

 Η εν λόγω διαδρομή, λοιπόν, μεταφέρθηκε περίπου 1,7 χιλιόμετρα νότια, και συγκεκριμένα έξω από το δάσος Χαμπάχερ. Αποτέλεσμα της μεταφοράς αυτής ήταν και η εξαφάνιση του κόμβου Μπούιρ για πάντα, αλλά και η αντικατάστασή του από τους δύο νέους κόμβους, Μέρτσενιχ και Έλσντορφ.

 Και «γέφυρα - φάντασμα» στο κρατίδιο
 Ο δρόμος, μετά το τέλος της παλιάς διαδρομής, σε αρκετά σημεία δεν έχει «ξηλωθεί», οπότεορισμένα από τα τμήματά του εξακολουθούν να υπάρχουν. Εκτός από τον «αυτοκινητόδρομο - φάντασμα», στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, υπάρχει και μία «γέφυρα - φάντασμα», από την οποία ποτέ δεν έχει περάσει κανένα αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις