Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Βασίλης Καρράς: Δάκρυα από τον Βορρά μέχρι τον Νότο στο τελευταίο αντίο

Βασίλης Καρράς: Δάκρυα από τον Βορρά μέχ...

Αποχαιρετούν για πάντα τον δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή

Με βαθιά θλίψη, δάκρυα, χειροκρότημα και λόγια συγκινητικά και από καρδιάς, αποχαιρετούν οικογένεια, συνεργάτες και φίλοι τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά.

Η κηδεία του γίνεται στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, τη γενέτειρα του Βασίλη Καρρά, τον τόπο που ο ίδιος επέλεξε να γίνει και η τελευταία του κατοικία.

Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή έφτασε λίγο πριν τις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος. Το «παρών» στο τελευταίο αντίο δίνουν από το πρωί πάρα πολλοί φίλοι αλλά και καλλιτέχνες που αγάπησαν τη βαριά και γεμάτη από συναίσθημα φωνή του. Κάποιοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ οι συγγενείς του Βασίλη Καρρά συνόδευσαν το φέρετρο με δάκρυα στα μάτια.

Το τρισάγιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι και ακολουθεί προσκύνημα. Στη συνέχεια η σορός του Βασίλη Καρρά με συνοδεία της φιλαρμονικής «Απόλλων Ροδολίβους» θα οδηγηθεί έξω από το κτήμα που διατηρούσε στο Κοκκινοχώρι ενώ η πομπή θα καταλήξει στο κοιμητήριο για την ταφή.

Ο επικήδειος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης

«Αγαπημένε μας Βασίλη απευθύνω το τελευταίο αντίο για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας. Πώς να περιγράψεις το τι αισθάνεται για σένα ο καθένας από εμάς από όλους τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικής και επαγγελματικής τάξης. Εσύ είχες μόνο τον τρόπο από τα τραγούδια σου να εκφράζεις τα συναισθήματα όλων μας. Πάλεψες στα ίσια το πρόβλημα υγείας σου, παλληκαρίσια. Δεν έλειψε ποτέ από δίπλα εκείνη που προσφωνούσες γυναίκα, το στήριγμα της ζωής σου, η Χριστίνα, και η μονάκριβη κόρη Ειρήνη σας.

Αγωνίστηκες με μόχθο σε όλη σου τη ζωή. Από τα μικρά μαγαζιά των ανθρώπων του μόχθου στις μεγάλες πίστες κατάφερες να μείνεις αυθεντικός και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Κέρδισες την αγάπη και την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό όλου του καλλιτεχνικού στερεώματος.


Έδωσες αγάπη και εισπράττεις αγάπη. Μαζί με εσένα αποχαιρετούμε όλοι στιγμές, θύμησες, χαρές και δάκρυα, γλέντια και στεναχώριες και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμα πιο βαρύς.

Με μια λέξη σε περιγράφουν όλοι: Άρχοντας. Άρχοντας σε όλα, με ρίζες, με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, δοτικός στη ζωή και στη δουλειά, γενναιώδορος με συνεργάτες και απλούς ανθρώπους.

Όσο μεγάλη ήταν η φωνή του, τόσο μεγάλη ήταν η ψυχή του. Βασίλη είχα την τύχη να σε γνωρίσω, είχα την τύχη να με θεωρείς φίλο σου. Να δω πίσω από το καλλιτεχνικό μέγεθος ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, το ανθρώπινο μεγεθος.

Μετά τη χειρουργική σου επέμβαση μου ζήτησε να τα πιούμε παρέα. Εγώ μετρούσα τα τσιγάρα και σου έλεγα άρχοντα περιόρισε τα. Η απάντηση του ήταν "αυτά που έζησα εγώ μικρέ ήταν όλα όσα ζουν άλλοι σε πολλές ζωές". Ήταν κιμπάρης. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία για την οποία τραγούδησες, η Ελλάδα, η οικογένειά σου σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου και εκεί ψηλά που θα είσαι και θα βρεθείς με την παρέα εσύ ξέρεις τον τρόπο να τους ξεσηκώνεις με το "καλησπέρα και καλή βραδιά" Όμως θέλουμε να κάνεις μια ξεχωριστή αγκαλιά στο γειτονάκι σου την Ευγενία που χάσαμε πρόσφατα. Αγαπημένε Βασίλη από τον Βορρά μέχρι τον νότο να σε αγαπάμε όλοι βρήκες τον τρόπο. Καλό ταξίδι άρχοντα. Αθάνατος».

«Άφησε ένα αγαπητό και έντιμο όνομα»

«Η υστεροφημία είναι κάτι που ευλογεί και ο θεός. Όταν φεύγουμε, δηλαδή, από τη ζωή να αφήνουμε ένα έντιμο όνομα και ο Βασίλης Καρράς αφήνει ένα πολύ αγαπητό και έντιμο όνομα» είπε από την πλευρά του ο ιερέας που χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία.

«Ο Βασίλης Καρράς φεύγει προετοιμασμένος καθώς αγάπησε την οικογένειά του. Παρέμεινε πιστός, παρέμεινε προσηλωμένος. Ήταν άνθρωπος όχι μόνο με ανοιχτή καρδιά από την οποία ό,τι έβγαινε συγκινούσε και ηλέκτριζε και συνέπαιρνε» συμπλήρωσε.

«Τον ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε στην εκκλκησία και στη μικρή μας ενορία. Είθε ο Χριστός να ενσταλάζει παρηγορίες για να θυμάστε στις καρδιές τον άνθρωπό σας» κατέληξε στον επικήδειό του.

Με πληροφορίες από protothema.gr

φωτο eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture