Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πράγα: Ποια ήταν η 14χρονη που “ενέπνευσε” τον δράστη- Που ήταν η Αλίνα Αφανασκίνα

Πράγα: Ποια ήταν η 14χρονη που “ενέπνευσ...

Πριν σκορπίσει τον θάνατο σε Πανεπιστήμιο της Πράγας, ο δράστης είχε αποκαλύψει μέσω Telegram πως “εμπνεύστηκε” την επίθεση από μακελειό 14χρονης σε σχολείο της Ρωσίας

Ο μακελάρης της Πράγας, που σκόρπισε τον θάνατο σε Πανεπιστήμιο της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης, είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του μέσα από μηνύματά του στο Telegram.

Εκεί, μάλιστα, είχε αναφέρει και το όνομα “Αλίνα Αφανασκίνα”, από την οποία “εμπνεύστηκε” την επίθεση. “Επιτρέψτε μου να συστηθώ, το όνομά μου είναι David. Θέλω να επιτεθώ σε σχολεία, η Αλίνα Αφανασκίνα με βοήθησε πάρα πολύ”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η 14χρονη είχε προκαλέσει μακελειό στο σχολείο της και μετά αυτοκτόνησε
Στις 7 Δεκεμβρίου 2023 σημειώθηκε μακελειό σε σχολείο της πόλης Μπριάνσκ της Ρωσίας, μετά από πυροβολισμούς 14χρονης μαθήτριας.

Ήταν η Αλίνα Αφανασκίνα η οποία είχε σκοτώσει έναν μαθητή και τραυματίσει άλλους πέντε πριν βάλει τέλος στη ζωή της, όπως έπραξε και ο δράστης του μακελειού στην Πράγα.

Η 14χρονη Αλίνα, που άνοιξε πυρ, είχε μια δίδυμη αδερφή, η οποία ήταν επίσης στην τάξη την ώρα του συμβάντος. Είχαν πάει μαζί στο σχολείο, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, η δίδυμη αδερφή της πιθανότατα δεν γνώριζε για τα σχέδιά της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις