Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ταξιδεύουμε με συνταγογραφούμενα φάρμακα

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ταξιδεύουμε...

Πέντε συμβουλές για το ταξίδι

Αν λαμβάνεις φαρμακευτική αγωγή, καταλαβαίνουμε ότι μια εκδρομή ή ένα μακρινό ταξίδι μπορεί να σου προκαλέσει περισσότερο άγχος. Με την κατάλληλη προετοιμασία, όμως, μπορείς να απαλλαγείς από τις περιττές (και καμιά φορά υπερβολικές) σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό σου.

Ένα αεροπορικό ταξίδι μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με μια σειρά από άγχη. Τα έχω ετοιμάσει όλα σωστά; Τι πρέπει να προσέξω για να μην αρρωστήσω; Θα πρηστούν τα πόδια μου στο αεροπλάνο; Θα βρω κάτι υγιεινό να φάω στο αεροδρόμιο;

Για τους ανθρώπους που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή σε σταθερή βάση, η κατάσταση μπορεί να είναι ακόμα πιο αγχωτική. Αν, όμως, προετοιμαστεί κανείς κατάλληλα μπορεί –τουλάχιστον– να μειώσει τις πιθανότητες για αναπάντεχα συμβάντα.

 
5 συμβουλές για ταξίδι με συνταγογραφούμενα φάρμακα

Συμβουλή #1: Πάρτε τα φάρμακα στη χειραποσκευή
Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, μπορείτε να τοποθετήσετε τα φάρμακά σας τόσο στη χειραποσκευή όσο και στην παραδοτέα αποσκευή. Ωστόσο, συνιστούμε να κάνετε το πρώτο, δηλαδή να τα έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο για να μην έχετε πρόβλημα σε περίπτωση απώλειας της παραδοτέας αποσκευής.

 

Συμβουλή #2: Φέρτε περισσότερα φάρμακα από όσα χρειάζεστε
Για να μην ξεμείνετε από φάρμακα ενώ ταξιδεύετε –ειδικά αν κάνετε ένα μακρινό ταξίδι, σε χώρες όπως το Βιετνάμ ή η Τανζανία– πάρτε μαζί σας περισσότερα από όσα νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Ένας ασφαλής κανόνας είναι να κουβαλάτε τη διπλάσια ποσότητα φαρμάκων, ανάλογα βέβαια και με την πρόσβαση σε φάρμακα που θα έχετε στον προορισμό σας.

Συμβουλή #3: Διατηρήστε τα φάρμακα στην αρχική τους συσκευασία
Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων. Οι ειδικοί συνιστούν να διατηρείτε τα φάρμακα στην αρχική συσκευασία τους η οποία παρέχει κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης. Οι ετικέτες στα κουτιά θα βοηθήσουν την ασφάλεια του αεροδρομίου να αναγνωρίσει τα φάρμακα.

 

Συμβουλή #4: Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας πριν από το ταξίδι
Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και μοιραστείτε μαζί του τυχόν ανησυχίες, απορίες ή προβληματισμούς που μπορεί να έχετε. Ο ειδικός μπορεί να σας παράσχει πολύτιμες, εξατομικευμένες συμβουλές και να σας απαλλάξει από το περιττό άγχος που μπορεί να αισθάνεστε.

Για παράδειγμα, αν πρέπει να παίρνετε αγωγή συγκεκριμένη ώρα της ημέρας αλλά ο προορισμός σας βρίσκεται σε διαφορετική ζώνη ώρας, ρωτήστε τον γιατρό σας τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση.

Συμβουλή #5: Ελέγξτε τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας και του προορισμού σας
Τέλος, πριν από το ταξίδι σας φροντίστε να ενημερωθείτε για τους ειδικούς κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας και της χώρας προορισμού σχετικά με τη μεταφορά φαρμάκων.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Σσαμπάτ: «Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με πολιτικό και κοινωνικό σχόλιο, αριστοτεχνικά γραμμένο, με διαρκείς ανατροπές και σασπένς!»

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά την εορταστική περίοδο: Τι προβλέπεται και πόσο θα διαρκέσουν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις