Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών για δημοτική αρχή: "φταίνε οι προηγούμενοι για την κατάσταση στις Λαϊκές Αγορές..."

Ώρα Πατρών για δημοτική αρχή: "φταί...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Πάτρα και τη στάση της δημοτικής αρχής αναφέρεται:

O Ευριπίδης στον «Αίολο», είχε γράψει: «Ο χρόνος άπαντα τοίσιν ύστερον φράσει. Λάλος γαρ ούτος ουκ ερωτώσιν λέγει», που σημαίνει ότι «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις. Είναι πολύ ομιλητικός και δεν χρειάζεται καν τις ερωτήσεις». Αυτό προφανώς δεν ισχύει για τη δημοτική μας αρχή.

Παρίσταναν τους ανήξερους στο Δημοτικό Συμβούλιο στην ερώτηση της Ώρα Πατρών. Προσπάθησαν άλλη μία φορά έντεχνα να αποποιηθούν τις ευθύνες και να τις μεταφέρουν σε άλλους φορείς.
Αναφερόμαστε στο περιστατικό, που η μαφία των λαϊκών αγορών έκαψε το αυτοκίνητο μικροπωλητή γιατί δεν έδωσε 1.000€ για να του παρέχουν "καλή θέση" στο παζάρι του Αγίου Αντρέα.
Η ανομία, η αναρχία και το παράνομο χρήμα που διακινείται στη λαϊκή αγορά, τα παζάρια και τις πανηγύρεις έρχονται τακτικά να απασχολήσουν την επικαιρότητα μέχρι να ξεχαστούν.
Πριν λίγο καιρό πάλι είχαν δει το φως της δημοσιότητας παρόμοια φαινόμενα εκβιασμών. Στην λαϊκή της Βούδ είχαν βγει  μαχαίρια, στη λαϊκή της Αγίας Σοφίας κατασχέθηκαν ρούχα ¨μαϊμού¨. Ο κατάλογος είναι μεγάλος.
Η Δημοτική αρχή μέσω του αρμόδιου Αντιδήμαρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ότι δεν έχει καμία ευθύνη αφού μοίρασε τις άδειες.

Η κάθε άδεια όμως είναι προσωπική, αναφέρει το ονοματεπώνυμο του μικροπωλητή και τα είδη που πουλάει.
Επομένως οι άδειες πρέπει να δίνονται στο καθέναν προσωπικά και όχι σε κάποιους “υπεύθυνους" που στη συνέχεια φαίνεται να τις μεταπωλούν ή να εκβιάζουν τους μικροπωλητές για τη θέση που θα τους βάλουν. 
Για να αποφευχθούν τα προβλήματα η Δημοτική Αρχή ΠΡΕΠΕΙ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να δώσει στον κάθε μικροπωλητή προσωπικά την άδεια, έχοντας κάνει κλήρωση για την αριθμημένη θέση που θα καταλάβει. Έτσι οι μικροπωλητές δεν θα έπεφταν θύματα εκβιασμών των “υπεύθυνων" "νταβατζήδων" της λαϊκής αγοράς.
Το 2017 ψηφίστηκε ο Νόμος "Σταθάκη" που έβαζε εν πολλοίς τάξη στις λαϊκές αγορές. Επί τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή δεν τροποποίησε τον Κανονισμό για να λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο.
Το φέραμε σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ανέβαλε διαρκώς ροκανίζοντας το χρόνο. Αναγκαστήκαμε και μαζέψαμε υπογραφές για να έρθει το θέμα προς συζήτηση και να εναρμονιστεί ο Κανονισμός της λαϊκής αγοράς σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Ωστόσο ο Κανονισμός των Λαϊκών Αγορών δεν εφαρμόζεται.
Αν και προβλέπει να υπάρχουν αριθμημένες θέσεις στο οδόστρωμα όπου κάθε μικροπωλητής θα καταλαμβάνει συγκεκριμένη θέση,  με ενιαία μορφή πάγκων όπου θα υπάρχει αναρτημένη και η σχετική άδεια, λειτουργία περιπτέρου νομιμότητας (συνεργασία αρχών και υπηρεσιών) απ' αυτά τίποτα σχεδόν δεν έχει εφαρμόσει η δημοτική αρχή..
Για μερικά "ψηφαλάκια" και για να "χαϊδέψει" αυτιά δίνει τις άδειες στους υπεύθυνους για να τις μοιράσουν κατά το “δοκούν".
Τα φαινόμενα των εκβιασμών δεν έρχονται πρώτη φορά στην επιφάνεια. Το 2017 είχαν πλαστογραφηθεί άδειες στους μπουναμάδες. Οι άδειες πολυτέκνων (25) πουλήθηκαν από "αετονύχηδες"  έναντι  800-1000€. 
Πέραν όμως από τη Δημοτική Αρχή, ευθύνη έχει ο τρόπος που λειτουργούν οι θεσμοί και η Πολιτεία. Αργά, αργά μέχρι να ξεχαστούν. Έτσι καλλιεργούνται και υποθάλπονται παρόμοια φαινόμενα.
 

Θα ήταν πιο λογική και αληθοφανής μια απάντηση της Δημοτικής Αρχής ότι...φταίνε οι προηγούμενοι....

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις