Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: "Στα όρια λειτουργίας η Ιατρική και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών"

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: "Στα...

"Παρά τις πολλές αποχωρήσεις και το πλήθος φοιτητών, μας δίνουν τις λιγότερες θέσεις ΔΕΠ έναντι των άλλων Ιατρικών τμημάτων" αναφέρει ο Χρήστος Μπούρας

"Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών στα όρια της λειτουργίας τους μετά την άδικη κατανομή των 270 θέσεων ΕΣΥ που μετατράπησαν σε θέσεις ΔΕΠ". 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας ενώ τόνισε την ανάγκη "να δοθούν επιπλέον  15 θέσεις, τουλάχιστον, για να εξασφαλισθεί  το κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο πριν είναι πολύ αργά".

Παράλληλα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  προς του υπουργούς Υγείας Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη και Παιδείας  Κυριάκο Πιερρακάκη, με την οποία ζητά  συνάντηση μαζί τους  για να τους  παρουσιάσει  και να  τεκμηριώσει  το αίτημα για  επιπλέον κατανομή δεκαπέντε (15) τουλάχιστον θέσεων μελών ΔΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις θέσεις ΕΣΥ δόθηκαν στα 7 Πανεπιστήμια που έχουν Ιατρικά Τμήματα 270 θέσεις ως εξής:

ΕΚΠΑ 101
ΑΠΘ 68
ΔΠΘ 21
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 30
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 15
Πανεπιστήμιο Πατρών 15
Πανεπιστήμιο Κρήτης 20

Η επιστολή του Πανεπιστημίου Πατρών

Προς:

- κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Υγείας
- κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Κοινοποίηση:

- Καθηγητή Αναστάσιο Αθανασόπουλο, Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών
- Καθηγητή Γεώργιο Αντωνάκη, Πρόεδρο Τμ. Ιατρική Παν. Πατρών

ΘΕΜΑ: Αίτημα για κατανομή επιπλέον πιστώσεων στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετ.:

α) Το υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./18414/7-11-2023 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

β) Η υπ΄αριθ. 26/31-10-2023 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου Κατόπιν του ανωτέρω (β) σχετικού, με το οποίο κατανεμήθηκαν στις Ιατρικές Σχολές/Τμήματα των Α.Ε.Ι. θέσεις μελών ΔΕΠ, σας ενημερώνουμε ότι στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, τα έτη 2022 και 2023 κενώθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) θέσεις μελών ΔΕΠ, που θεράπευαν συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, οι οποίες παραμένουν κενές δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος, τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην κάλυψη των κλινικών αναγκών.

Επιπλέον των ανωτέρω, σας υπενθυμίζουμε ότι, την περίοδο αναστολής των προσλήψεων, λόγω μεσοπρόθεσμου προγράμματος και μνημονικών δεσμεύσεων, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών αποστελεχώθηκε, καθώς το έτος 2010 υπηρετούσαν εκατόν πενήντα έξι (156) μέλη ΔΕΠ, ενώ σήμερα υπηρετούν εκατόν δεκατρία (113) μέλη ΔΕΠ.

Παρακαλούμε πολύ να λάβετε υπόψη σας τον μεγάλο αριθμό εισακτέων στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και το γεγονός ότι τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής, προσφέρουν και σημαντικό κλινικό έργο στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών το οποίο καλύπτει τις ανάγκες όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με αποτέλεσμα η ανάγκη στελέχωσης και υποστήριξης των Πανεπιστημιακών Κλινικών να είναι επιτακτική.

Κατόπιν των ανωτέρω για να μπορέσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Τμήμα Ιατρικής ειδικότερα να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του παρέχοντας απρόσκοπτα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και κλινικό έργο, απαιτείται η επιπλέον κατανομή δεκαπέντε (15) τουλάχιστον θέσεων μελών ΔΕΠ.

Αιτούμαι μια συνάντηση μαζί σας για να σας παρουσιάσω και να σας τεκμηριώσω πιο αναλυτικά τα παραπάνω

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις