Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

TEDxPatras 2023 – Bridging Within: Εναλλακτικές Προοπτικές, Καινοτομία και Διάλογος για το Μέλλον

TEDxPatras 2023 – Bridging Within: Εναλλ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στις 9 Δεκεμβρίου 2023, στην εναλλακτική σκηνή του TEDxPatras με θέμα "Bridging Within", πραγματοποιήθηκε μια σειρά συζητήσεων που αφορούσαν την τεχνολογία, την επιστήμη και την κοινωνία. Το κεντρικό μήνυμα ήταν η αναγνώριση της σημασίας επιλογής δύσκολων αλλά ουσιαστικών δρόμων για την εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων.

Η εναλλακτική σκηνή φιλοξένησε ενδιαφέροντες διαλόγους, με έμφαση στην ανάγκη για γεφύρωση τεχνολογικών χασμάτων. Συζητήθηκε η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Ένα άλλο βασικό θέμα ήταν η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων σε έναν κόσμο που η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Το upskilling και η καινοτομία αναδείχθηκαν ως κλειδιά για την προώθηση νέων ιδεών και τη μετατροπή τους σε πραγματικά προϊόντα.

Στα fireside chats, εξετάστηκαν ζητήματα όπως η ενεργειακή μετάβαση, η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, η συζήτηση για την ενεργειακή δημοκρατία επισήμανε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στην παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας.

Σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις έπαιξε και η γυναικεία ενδυνάμωση, με επικέντρωση στην αντιμετώπιση προκαταλήψεων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις.

Η κλιματική αλλαγή και οι προκλήσεις της απασχόλησαν επίσης τη διοργάνωση. Η συζήτηση γύρω από την κυκλική οικονομία και την αξιοποίηση των αποβλήτων τόνισε την ανάγκη για πιο βιώσιμες πρακτικές.

Παρουσιάστρια της Εναλλακτικής Σκηνής ήταν η δημοσιογράφος, Νατάσα Πατρινού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις