Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κουτσούμπας: «Ο προϋπολογισμός είναι άδικος, ταξικός και αντιλαϊκός, γι' αυτό και τον καταψηφίζουμε»

Κουτσούμπας: «Ο προϋπολογισμός είναι άδι...

Τι είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή

Ο προϋπολογισμός «είναι άδικος, ταξικός και αντιλαϊκός γι' αυτό και τον καταψηφίζουμε», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024.

 Η ακρίβεια και οι κρίσεις δεν είναι απόκλιση από την κανονικότητα, «βρίσκονται μέσα στο DNA αυτού του συστήματος», όπως εξήγησε. Υπογράμμισε, επίσης, πως όταν μιλάμε για την ακρίβεια, δεν μπορούμε να μην μιλάμε για τους φόρους που ροκανίζουν το διαθέσιμο λαϊκό εισόδημα, κάνοντας αναφορά στην αύξηση των φόρων, ειδικά των έμμεσων, που φέρνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός.

 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού και της αντιλαϊκής πολιτικής είναι υπό αίρεση, όχι μόνο γιατί η χρονιά που έρχεται εγκυμονεί ραγδαίες εξελίξεις, αλλά πάνω από όλα γιατί όσο συσσωρεύεται η οργή τόσο πιο δύσκολο θα είναι να είναι να χειραγωγούν το λαό. «Μην αυταπατάστε ότι παίζετε χωρίς αντίπαλο», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «πραγματικός, στρατηγικός αντίπαλος» τους είναι «όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, που αποτελούν ήδη τα ρυάκια αντίστασης, τα οποία δεν θέλουν πολύ για να συνενωθούν και να γίνουν ορμητικό ποτάμι, που θα σαρώσει όλα αυτά που μας κρατάνε πίσω».

 «Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και όσες ακόμα περισσότερες μας δώσει ο ελληνικός λαός το επόμενο διάστημα, τα επόμενα χρόνια σε αυτόν ακριβώς τον σκοπό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις