Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

H αναγέννηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

Eurokinissi

Eurokinissi

Η πρόσληψη του Πογιέτ

Είναι αλήθεια ότι με την πρόσληψη του Πογιέτ η εθνική ομάδα άρχισε να έχει άλλον αέρα και να θέτει υψηλούς στόχους.

Προπονητής, που εξάλλου, στο ελληνικό κοινό ήταν ήδη γνώριμος από την θητεία του στην ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει ότι γνώριζε την ελληνική πραγματικότητα και φυσικά τους Έλληνες παίκτες. Το πιο βασικό που έφερε ο Πογιέτ ήταν μια καλή θετική ψυχολογία κι ένα καλό κλίμα στα αποδυτήρια ανάμεσα των παικτών. Πλέον η εθνική μας έγινε ΟΜΑΔΑ. Μια ομάδα που οι αντίπαλοι την υπολογίζουν αφήνοντας πίσω την εποχή που έχανε από τα νησιά Φερόε.

Μπορεί η ήττα από την Ολλανδία να μας πλήγωσε αλλά δεν πτοηθήκαμε. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Ολλανδία ανήκει στις 8 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Είναι σίγουρο ότι και στον Πογιέτ, όπως και σε κάθε προπονητή ασκείται κριτική. Μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι δεν καλεί τον Φορτούνη ο οποίος βρίσκεται σε άριστη φόρμα, ότι δεν παίζει βασικός ο Κωνσταντέλιας και άλλα πολλά. Όμως αυτός και οι παίκτες του νίκησαν στο Δουβλίνο την Ιρλανδία και έφεραν ισοπαλία με την φιναλίστ του μουντιάλ, Γαλλία.

Φυσικά οι ελπίδες πρόκρισης, για να δούμε την εθνική μας το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, είναι ρεαλιστικές.

Οι φίλαθλοι, έχουν το χρέος να υποστηρίξουν την ομάδα για να χαρούν όλοι μαζί την παρουσία στο EURO, όπου συμπληρώνονται 20 χρόνια ακριβώς από το έπος του 2004.

Εννοείται πως δεν πρέπει να προτρέχουμε, αλλά να είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο μας και να κάμψουμε το εμπόδιο του Καζακστάν και στην συνέχεια τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Γεωργία και στο Λουξεμβούργο.

Τελειώνοντας, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η στήριξη αυτής της ομάδας. Όποιο αποτέλεσμα να έχει η προσπάθεια πρόκριση ,δεν θα πρέπει να απαξιώσουμε τους παίχτες και τον προπονητή. Το ζητούμενο για το μέλλον είναι να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κορμό παιχτών, όπως ο Βλαχοδήμος, ο Τσιμίκας, ο Μαυροπάνος, ο Παυλίδης, ο Κωνσταντέλιας, ο Ιωαννίδης και άλλοι που μαζί με αρκετούς ακόμα, θα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

* Γράφει ο Γιάννης Παπανδρέου

Διαβάστε στο sportin.gr

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports