Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Την Κυριακή 17/12 στη "Γωνιά του Βιβλίου" ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης υπογράφει αντίτυπα του μυθιστορήματος του

Πάτρα: Την Κυριακή 17/12 στη "Γωνιά...

Τίτλος του, "Το Φιλί της Διαφθοράς" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BOOKSTARS

Ο Πατρινός δημοσιογράφος και συγγραφέας Μιχάλης Μπαϊρακτάρης θα βρίσκεται αυτή την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, στο κεντρικό βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου – Παπαχρίστου στην Αγ. Νικολαου 32, και θα υπογράψει αντίτυπα  του μυθιστορήματος του με τίτλο: «Το Φιλί της Διαφθοράς» που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις BOOKSTARS.

Όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, «η ιστορία σε διδάσκει τη διαφθορά από αρχαιοτάτων χρόνων. Η σύγχρονη εποχή, η κάθε σύγχρονη εποχή, συνεχίζει την παράδοση. Πάνω σε αυτό το μοτίβο βρήκα το θέμα του βιβλίου. Συνέβη το 2022. Τότε με την απανωτή σκανδαλολογία. Αυτό που με προβλημάτισε ήταν ο συνειδητός παραμερισμός της κοινωνίας. Αυτή ήταν η έμπνευση».

Το στόρι έχει να κάνει με έναν τίμιο λογιστή σε εκδοτικό οίκο. Φιλοδοξούσε όμως να γίνει βουλευτής. Ήθελε να συνομιλεί με υψηλά πρόσωπα. Η φιλοδοξία του ατέρμονη, επίμονη αλλά άτοπη. Δε γνώριζε πολλά για τους γόνους της πολιτικής, την… πατροπαράδοτη παράδοση. Τον έσπρωξαν στη διαφθορά και στην παρανομία. Πίστευε, αφελώς, ότι είχε «πλάτες» για να καταλήξει τελικά στη φυλακή. Ο Αντωνάκης από την Αμφιλοχία ήταν ένας από τους λίγους του κυκλώματος που καταδικάστηκε. Τα μεγάλα «ψάρια» βγήκαν στον αφρό.

Ένας ακαδημαϊκός και συγγραφέας, ένας βουλευτής και υπουργός με προστασία κορυφής, συνέχισαν τη δουλειά τους. Η δασκάλα Λουκία, η πρόσκαιρη ερωμένη του Αντωνάκη στην Αίγινα, αποφασίζει να ξεσκεπάσει το κύκλωμα. Βοηθός της, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ και πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας Δημοσθένης Καρράς, που αποτάχθηκε ατιμωτικά από το Σώμα. Οι πρωταγωνιστές, βγαλμένοι μέσα από ένα ασπρόμαυρο ευρωπαϊκό φιλμ νουάρ, θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα αιφνίδιο και συνταρακτικό τέλος. Τα παιχνίδια της σκιάς και του φωτός, αποτελούν τα υπόγεια εντευκτήρια μιας άλλης πραγματικότητας.

Ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης που είναι πολλά χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος και στους Πατρινούς και ευρύτερα τους Αχαιούς έχει συνδεθεί ιδιαίτερα μέσα από την εκπομπή «Η Φωνή του πολίτη» στο Ράδιο Γάμμα, ερωτώμενος από το thebest.gr, πόσο «κοντά» είναι τελικά η δημοσιογραφία με τη συγγραφή, απήντησε πως «απέχουν πολλά χιλιόμετρα. Το γράψιμο, το δημοσιογραφικό, του ρεπορτάζ, πρέπει να είναι απλό, κατανοητό να στηρίζεται πάνω στα στοιχεία και να φτάνει κοντά στην αλήθεια. Το άλλο της λογοτεχνίας έχει απαρνηθεί τα κλισέ και τον "τυφλοσούρτη" (συγκεκριμένες και πάγιες λέξεις επαναλαμβανόμενες), για να είναι καθαρές οι συνθήκες ανάμεσα στη μυθοπλαστική  διάκριση και την  αφήγηση γεγονότων».

Ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης αυτόν τον καιρό ήδη ετοιμάζει και το επόμενο βιβλίο του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture