Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σχεδόν διπλάσιοι όσοι προσέρχονται στα συσσίτια του Δήμου Πατρέων

Σχεδόν διπλάσιοι όσοι προσέρχονται στα σ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Χιλιάδες συμπολίτες μας καταφεύγουν στα συσσίτια προκειμένου να τραφούν

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, καταφεύγουν στα συσσίτια του Δήμου Πατρέων προκειμένου να τραφούν.

«Ο αριθμός των συμπολιτών μας που σιτίζονται καθημερινά, αυξάνεται δραματικά ημέρα με την ημέρα. Αν κρίνουμε από τις αιτήσεις που γίνονται που είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με ενάμισι- δυο χρόνια πριν, τόσο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όσο και για τα Κέντρα Κοινότητας και για το επίδομα αλληλεγγύης. Οι συμπολίτες μας, που βοηθούμε είναι σαφώς περισσότεροι από πέρυσι» επισημαίνει στο thebest.gr o πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Έτσι και τις ημέρες των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί συσσίτιο και από την ερχόμενη εβδομάδα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα κάνει διανομή τροφίμων, στις περίπου 1.000 εγγεγραμμένες οικογένειες, που θα περιλαμβάνει  δέματα με κοτόπουλα, κρεατικά, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, λάδια αλλά και γλυκά. Επίσης, πέρα από αυτές, θα γίνει διανομή και σε 40 οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία, όπως επίσης και σε 100 οικογένειες σε καταυλισμούς ρομά της περιοχής.

«Κατά τις ημέρες των εορτών, τα φαγητά που θα διανεμηθούν θα είναι προσαρμοσμένα στις ημέρες. Επίσης, θα δοθεί φαγητό και στα 25 περίπου άτομα που φιλοξενούμε στο Υπνωτήριο, όπως κάνουμε κάθε μέρα, αλλά με ένα πιο πλούσιο και εορταστικό γεύμα αλλά και γλυκίσματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις