Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συλλαλητήριο το απόγευμα ενάντια στον νέο προϋπολογισμό

Πάτρα: Συλλαλητήριο το απόγευμα ενάντια ...

Στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

Με συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και στην Πάτρα, πικετοφορίες και διαμαρτυρίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διεκδικούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στον νέο προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή.

Στην Πάτρα το Εργατικό Κέντρο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην οδό Κολοκοτρώνη και συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν:

-Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.

-Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.

-Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

-Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

-Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Η δημοτική Αρχή της Πάτρας θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο αναφέροντας πως «ο προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση είναι αντιλαϊκός, καθώς προβλέπει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο λαός το 2024 να πληρώσει 6,2 δις ευρώ παραπάνω φόρους από το 2023, με αυξήσεις του ΦΠΑ, με συνέχιση της επιβολής του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. Ταυτόχρονα προβλέπει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια που ανοίγουν τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις, μέσω ΣΔΙΤ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις