Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Βόλτα με τον νέο αναβατήρα "Αχιλλέα" -ΒΙΝΤΕΟ

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Βόλτα με...

Ανοίγει τις πύλες του στις 16 Δεκεμβρίου

Το ανανεωμένο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ανοίγει τις πύλες του στις 16 Δεκεμβρίου και αυτή θα είναι και η πρώτη μέρα που θα λειτουργήσει ο νέος αναβατήρας.
Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων μέχρι στιγμής έχει ήδη υλοποιηθεί το 50% των έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει για αυτό το σκοπό είναι συνολικού ύψους 22.630.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 50% αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της φετινής λειτουργίας του χιονοδρομικού.
Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων είναι έτοιμος ο αναβατήρας «Αχιλλέας», που έχει μετατραπεί από τριπλό καρεκλάκι σε δεκαπλή καμπίνα και έχει ολοκληρωθεί ο νέος υποσταθμός.
Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και ως εκ τούτου οι επισκέπτες μπορούν να τα εκδίδουν online, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην ουρά, αφού πλέον θα μπορούν να πηγαίνουν απευθείας στον αναβατήρα για να κάνουν σκι και snowboard.
Παράλληλα έχουν γίνει ορισμένες προπαρασκευαστικές εργασίες (γεωλογικές μελέτες, οδεύσεις καλωδίων για το ηλεκτρικό ρεύμα και τις οπτικές ίνες), ώστε όταν τελειώσει αυτή η σεζόν θα είναι έτοιμοι για να ξεκινήσει το υπόλοιπο 50% των έργων.
Την επόμενη σεζόν αναμένεται να αλλάξει ο αναβατήρας «Στύγα», ο οποίος θα μετατραπεί από διπλή καρέκλα σε εξαπλή και παράλληλα θα υλοποιηθεί η αναπαλαίωση του πέτρινου κτιρίου στη Βαθειά Λάκκα που βρίσκεται στην μέση του χιονοδρομικού και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ανοίγει και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής του κέντρου, Αλέξης Άγριος, όλα είναι έτοιμα.
Οι πίστες βέβαια του κέντρου δεν θα είναι ανοικτές αφού το χιόνι, είναι λίγο όμως, θα λειτουργεί ο καινούργιος αναβατήρας του Αχιλλέα, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες του Χιονοδρομικού να κάνουν βόλτα πάνω από τις εγκαταστάσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ο κ. Άγριος η πρώτη μέρα θα είναι δωρεάν στον καινούργιο αναβατήρα, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον “Αχιλλέα”.
«Πρόκειται για το πιο σύγχρονο lift που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλα τα χιονοδρομικά της Ευρώπης και είμαστε περήφανοι για αυτό» τόνισε ο κ. Άγριος, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε 2,5 λεπτά οι επισκέπτες θα μπορούν μέσω του αναβατήρα να γνωρίσουν και να έχουν μια εικόνα από το Χιονοδρομικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις