Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέσα στη Χαν Γιουνίς της Γάζας επιχειρεί ο στρατός του Ισραήλ

Μέσα στη Χαν Γιουνίς της Γάζας επιχειρεί...

«Η πιο έντονη ημέρα μάχης»

Εντός της Χαν Γιουνίς, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Λωρίδα της Γάζας επιχειρεί πλέον ο στρατός του Ισραήλ, όπως δήλωσε ο ποστράτηγος Yaron Finkelman, επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των IDF.

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στην πιο έντονη ημέρα [μάχης] από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης όσον αφορά τους τρομοκράτες της Χαμάς που σκοτώθηκαν, τον αριθμό των συναντήσεων με τον εχθρό και τον όγκο των πυρών που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις μας, τόσο από το πυθμένα όσο και από τον αέρα. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, η είσοδος των δυνάμεων στο Χαν Γιουνίς έλαβε απάντηση σφοδρά πυρά της Χαμάς. Το Χαν Γιουνίς είναι γνωστό ως κέντρο της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπου ζουν ανώτερα μέλη της και βρίσκονται πολλά από τα επιτελεία της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Χαν Γιουνίς χρησιμεύει ως κόμβος για τον έλεγχο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολύνεκρος βομβαρδισμός κατοικιών στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας
 Εξάλλου, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε κατοικίες στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

 

«Σαρανταπέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σπίτια τριών οικογενειών στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ μεταφέρθηκαν νεκροί την τελευταία ώρα», δήλωσε στο Reuters ο δρ Εϊγάντ αλ Εϊγάντ αλ Τζάμπρι, διοικητής του νοσοκομείου Σουχάντα αλ Άκσα στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις