Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ασταμάτητοι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα: Μάχες σώμα με σώμα στη Χαν Γιουνίς

Ασταμάτητοι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σ...

Πουθενά ασφαλείς οι άμαχοι Παλαιστίνιοι

Στον βορρά και τον νότο της Λωρίδας της Γάζας επιχειρεί τις τελευταίες ώρες ο ισραηλινός στρατός, με τους άμαχους Παλαιστίνιους να μην έχουν ούτε σπιθαμή γης που μπορούν να πάνε για να είναι ασφαλείς.

 «Προχωρούμε τώρα με το δεύτερο στάδιο. Ένα δεύτερο στάδιο που θα είναι στρατιωτικά δύσκολο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Εϊλόν Λεβί. Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  στη Γάζα δήλωσε από την πλευρά του ότι η κατάσταση εκεί επιδεινώνεται ώρα με την ώρα, «υπάρχουν έντονοι βομβαρδισμοί παντού, και εδώ στις νότιες περιοχές, τη Χαν Γιουνίς ακόμα και στη Ράφα».

 Ειδικότερα, οι ισραηλινοί επιχειρούν στο βορρά σε Τζαμπαλίγια και Σαντζάγια αλλά και στο νότο έχοντας περικυκλώσει τη Χαν Γιουνίς όπου σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και την απεσταλμένη Αδαμαντία Λιόλιου, οι μάχες διεξάγονται σώμα με σώμα με τους ενόπλους της Χαμάς.

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί

Πάνω από 15.900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 250 υγειονομικοί.

 Οι δηλώσεις της υπουργού Υγείας Μάι αλ-Κάιλα έγιναν από την πόλη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

 Νωρίτερα, η υπουργός δήλωσε ότι 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.200 τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

 Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε στο Reuters μέσα από το νοσοκομείο Νάσερ, ότι σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν 43 πτώματα στο νοσοκομείο αυτό που βρίσκεται στην πόλη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Μάχες και στον Λίβανο

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός έπληξε ξανά θέσεις του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου, ανταποδίδοντας εκτοξεύσεις ρουκετών. Ισραηλινά μαχητικά «έπληξαν θέσεις εκτόξευσης, τρομοκρατικές υποδομές και στρατιωτικό κτιριακό συγκρότημα» σε αντίδραση στις «εκτοξεύσεις (ρουκετών) από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ», τόνισε ο Τσαχάλ.«Επιπλέον, ανταποδίδοντας εκτόξευση από τον Λίβανο εναντίον της περιοχής Ζαρίτ, στο βόρειο Ισραήλ», ο ισραηλινός στρατός έπληξε «το σημείο από όπου έγινε». Και ακόμη, «προκειμένου να εξαλειφθεί απειλή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν μερικές ακόμη τοποθεσίες» στη λιβανέζικη επικράτεια.

 Νωρίτερα, ο Τσαχάλ ανακοίνωνε πως τρία μέλη του τραυματίστηκαν ελαφρά σε επίθεση. Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για τα πλήγματα εναντίον των στρατιωτών και άλλων στόχων. Η κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ/Λιβάνου με φόντο τον πόλεμο που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται η χειρότερη μετά τον πόλεμο του 2006.

Συνάντηση συγγενών ομήρων με το πολεμικό συμβούλιο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι υπουργοί από το πολεμικό συμβούλιο θα συναντήσουν τις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα στις 15:00 το μεσημέρι μετά και την σκληρή κριτική που διατύπωσαν οι οικογένειες των ομήρων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν.

Εμίρης του Κατάρ: Καλούμε το ΣΑ του ΟΗΕ να αναγκάσει το Ισραήλ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Εντωμεταξύ, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι δήλωσε ότι το Κατάρ καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναγκάσει το Ισραήλ να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις, στις οποίες είχε μεσολαβήσει η χώρα του Κόλπου μέχρι την πρόσφατη κατάρρευσή τους.

 Σύμφωνα με τον αλ-Θάνι, η εκεχειρία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για την πλήρη κατάπαυση του πυρός.

 Ο εμίρης είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να καταλάβει ότι η εποχή της κατοχής έχει τελειώσει, προσθέτοντας ότι «είναι ντροπή για τη διεθνή κοινότητα να επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα για σχεδόν δύο μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου συνεχίζονται οι συστηματικές και σκόπιμες δολοφονίες αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις