Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Οι πρωτεύουσες δεν κάνουν (πάντα) τη διαφορά…

Οι πρωτεύουσες δεν κάνουν (πάντα) τη διαφορά…

H UEFA έχει στις τάξεις της 55 χώρες-μέλη, όχι απαραίτητα ανήκουσες γεωγραφικά όλες στην Ευρώπη

H UEFA έχει στις τάξεις της 55 χώρες-μέλη, όχι απαραίτητα ανήκουσες γεωγραφικά όλες στην Ευρώπη. Αυτή όμως είναι άλλη κουβέντα.

Είθισται οι περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες να εδρεύουν στις πρωτεύουσες των χωρών-μελών, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για λόγους προβολής, είτε επειδή οι πρωτεύουσες αποτελούν συνήθως τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις, προσελκύοντας περισσότερους φιλάθλους.
Όμως, η παρουσία μιας ομάδας που εδρεύει στην πρωτεύουσα μιας χώρας δεν προεξοφλεί και την επιτυχία της, αγωνιστική και οικονομική.
Στα τρία από τα πέντε προηγμένα Πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου» οι μητροπόλεις του ποδοσφαίρου δεν είναι οι πρωτεύουσες.
Στη γενέτειρα του ποδοσφαίρου το Λονδίνο υπολείπεται τόσο του Μάντσεστερ όσο του Λίβερπουλ. Το ντέρμπι διεξάγεται μεταξύ των δύο μεγαλουπόλεων της ΒΔ Αγγλίας. Με τον περσινό της τίτλο η Σίτι έφτασε τους 9 και με τους 20-αριθμό ρεκόρ-της Γιουνάιτεντ το Μάντσεστερ έχει 29 συνολικά.
Υπερκέρασε έτσι το Λίβερπουλ, που έχει 28, τους 19 από τους «ρεντς» και τους 9, στους οποίους έχει κολλήσει από τη δεκαετία του ΄80 η Έβερτον.
Οι τρεις μεγάλοι του Λονδίνου, η Άρσεναλ (13), η Τσέλσι (6) και η Τότεναμ (2), έχουν συνολικά 21 Πρωταθλήματα.
Στη Μπούντεσλιγκα παίζεται το έργο «Η Μπάγερν και οι άλλες». Η πόλη του Μονάχου χάρη στον βαυαρικό κολοσσό είναι η κυρίαρχος στη Γερμανία. Οι 33 της Μπάγερν και ο ένας από τη δεκαετία του '60 της Μόναχο 1860 καθιστούν το Μόναχο ως την απόλυτη μητρόπολη. Ακόμη και η στάσιμη από το 1968 Νυρεμβέργη, που είναι δεύτερη σε τίτλους στη χώρα προέρχεται επίσης από τη Βαυαρία.
Το Βερολίνο δεν βρίσκεται καν στην πρώτη πεντάδα των πόλεων με τίτλους. Βέβαια, έχει το «ελαφρυντικό» ότι η Γερμανία ήταν χωρισμένη για τέσσερις δεκαετίες (1949-90) σε Ομοσπονδία Δημοκρατία της Γερμανίας (Δυτική) και σε Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (Ανατολική). Η Χέρτα κυρίως, η Ουνιόν και η Βικτόρια δεν είχαν τη δυναμική για να ξεφύγουν προς τα πάνω.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports