Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των «11» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των «11» ...

H εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι «6 συν 6» και η «Ομπρέλα» στο Σεράφειο

ΝΕΟΤΕΡΟ:  «Νέα Αριστερά» θα ονομάζεται η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα «αποκαλυπτήρια» του ονόματος της νέας Κ.Ο. έγιναν στην ειδική εκδήλωση στο Σεράφειο, του Δήμου της Αθήνας (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144), όπου οι αποχωρήσαντες από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρουσιάζουν, όπως τονίζουν, μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, ενώ παρεμβάσεις προηγήθηκαν από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πρώτη Ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ειδική εκδήλωση των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανακοινώνουν το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν ως προάγγελο του νέου πολιτικού φορέα που θα χτίσουν τους επόμενους μήνες. Αυτό θα είναι “Νέα Αριστερά”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο Σεράφειο, αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι προτεραιότητες του νέου κοινοβουλευτικού σχήματος.

Θυμίζουμε ότι στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα έχει πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση, θα μετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος που θα μοιραστούν τους ρόλους των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όπως και οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεοπίστη Πέρκα, Φερχάτ Οζκιούρ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη.

Παρακολουθήστε ζωντανά εδώ

Αχτσιόγλου: Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή
Στον χαιρετισμό της, η Εφη Αχτσιόγλου επισήμανε πως «σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπεια μας, για τις ζωές μας».

Τόνισε πως αυτό γίνεται «για να υπάρχει μια οικολογική πρόταση για την επόμενη ημέρα σε αυτή τη χώρα», προσθέτοντας πως «η Κ.Ο που σήμερα ανακοινώνουμε με επικεφαλής έναν άνθρωπο που έχει την συγκρότηση, την εμπειρία αλλά πάνω από όλα το πολιτικό ήθος».

Ηλιόπουλος: Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κυριαρχία της ΝΔ
«Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κυριαρχία της ΝΔ» σημείωσε στην παρέμβαση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας πως «δεν θα δεχθούμε ούτε την στασιμότητα, ούτε τον εκφυλισμό» αφού «σε κανέναν δεν αξίζει να είναι εγκλωβισμένος σε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».

Σημείωσε ότι «θα δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν θα φοβάται να μαθαίνει» προκειμένου «να μιλήσουμε ριζοσπαστικά, οικολογικά, φεμινιστικά».

Αναφερόμενος στην θέση της νέας Κ.Ο στον πολιτικό χάρτη είπε πως «δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό τον χάρτη» επισημαίνοντας πως «η πολιτική μπορεί να γίνει αλλιώς να γίνει υπόθεση των πολιτών και της κοινωνίας».

Τσακαλώτος: Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική
«Έχουμε θετική προσέγγιση στον παρελθόν μας» επισήμανε στην δική του ομιλία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας πως «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική» και τονίζοντας την αναγκαιότητα για αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σημείωσε πως «δεν επιδιώκουμε καν να είμαστε στρατηγοί» αλλά «καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί και να πάρει πρωτοβουλίες».

Η «πρεμιέρα» για τους «11»
Σημειώνεται ότι το «ντεμπούτο» της συνολικής παρουσίας της νέας Κ.Ο. στο κοινοβούλιο αναμένεται να γίνει την Τετάρτη. Όταν δηλαδή στην αίθουσα της Ολομέλειας θα συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις.

Αυτά, ενώ ο υφιστάμενος σχεδιασμός μιλά για την παρουσίαση ενός συνολικού, κυβερνητικού, σχεδίου για τη χώρα που θα αναπτυχθεί κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις